La Jornada de Sensibilització i Recollida de Residus de la Regidoria de Medi Ambient netejarà el Vinalopó entre els ponts de Barrachina i la Ronda Sud

La Jornada de Sensibilització i Recollida de Residus de la Regidoria de Medi Ambient netejarà el Vinalopó entre els ponts de Barrachina i la Ronda Sud

L’activitat tindrà lloc el diumenge 13 de març a les 10.00 hores i és necessari preinscriure’s per correu electrònic


L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient, organitzarà una Jornada de Sensibilització i Recollida de Residus en el riu Vinalopó el diumenge 13 de març, entre els ponts de Barrachina i el nou de la Ronda Sud. Segons ha informat l’edil de l’àrea, l’activitat té com a principals objectius donar a conéixer les estratègies de reducció de residus i reduir la seua problemàtica a Elx, tractar d’influir en hàbits i comportaments dels il·licitans sobre aquest tema, desenvolupar i publicar idees i iniciatives que servisquen d’inspiració a uns altres o descobrir les espècies de flora i fauna associades a aquest tram del riu.

La Jornada de Sensibilització i Recollida de Residus, ha concretat Díez, es durà a terme des de les 10.00 hores i amb una duració d’unes tres hores aproximades. A més d’aquesta activitat, els voluntaris duran a terme un recorregut interpretatiu on podran conéixer l’entorn i la biodiversitat que alberga el Vinalopó en la seua eixida d’Elx i així destacar la importància de conservar i fomentar aquest espai natural.

Segons explica l’edil de l’àrea, Esther Díez, alguns dels principals objectius de l’acció són donar a conéixer les estratègies de reducció de residus i reduir la seua problemàtica a Elx, tractar d’influir en els hàbits i els comportaments dels il·licitans sobre aquest tema i descobrir les espècies de flora i fauna associades a aquest tram del llit

Amb la finalitat d’aconseguir una correcta organització, ha destacat Díez, aquesta jornada de voluntariat requerirà inscripció prèvia en el correu electrònic actividad13demarz@gmail.com.

Un vessant molt transitat

El riu Vinalopó i el seu entorn han sigut durant anys un dels principals destins i recorreguts triats pels il·licitans per a conéixer el seu terme municipal. Les seues senderes pròximes, gaudits al costat de la família o els amics, permeten el contacte amb una part fonamental del patrimoni natural de la nostra ciutat. Per això, ha explicat Díez, ha ocasionat que en aquest espai es concentren gran quantitat de residus pel nombre de ciutadans que recorren l’entorn, una falta de consciència ambiental que fa que algunes persones abandonen deixalles en les seues eixides a la muntanya i, per descomptat, els arrossegaments del propi riu des d’aigües amunt.