La recollida d’aliments i de medicaments per a Ucraïna s’amplia a set punts a Elx

La recollida d’aliments i de medicaments per a Ucraïna s’amplia a set punts a Elx

Se sumen a aquesta iniciativa l’IES La Foia; Dialprix La Foia; Dialprix Matola; els Centres Socials de la Baia i de Torrellano; i la UMHE a l’edifici Rectorat per a donacions de professors i a l’edifici Altabix per a alumnes


La recollida d’aliments i de medicaments per a Ucraïna s’amplia a set punts a Elx a causa del gran acolliment per part de la ciutadania que ha demostrat una vegada més la seua gran generositat, en aquesta ocasió amb les persones que han hagut de fugir del seu país a conseqüència dels atacs de Rússia. Concretament, s’han sumat als altres nou punts l’IES La Foia; Dialprix La Foia; Dialprix Matola; els Centres Socials de la Baia i de Torrellano; i la UMHE a l’edifici Rectorat per a donacions de professors i a l’edifici Altabix per a alumnes. La recollida, impulsada per l’Ajuntament d’Elx, Conciénciate i l’empresa de transports Kronofrío Logistics, es realitzarà des del dia de hui fins al divendres i s’espera recollir fins a 22.000 quilos d’articles de primera necessitat.

També es podran realitzar les donacions als nou punts ja anunciats com el poliesportiu del Toscar; l’hospital IMED; l’Hospital General Universitari d’Elx; l’hospital Vinalopó; els centres socials de l’Altet i de la Marina; i la seu de Conciénciate al carrer Alferes Cosidó número 40, DYA al carrer Villena número 10 (polígon d’Altabix) i Dialprix a l’avinguda Joan Carles I número 9.

La recollida, secundada per l’Ajuntament d’Elx, compta amb la participació d’associacions i d’empreses com Conciénciate, Kronofrío Logistics, DYA i la Plataforma d’Ajuda a Persones Refugiades

Els productes que més es necessiten en aquest moment són medicaments d’ús comú sense recepta, bolquers per a bebés i llet de fórmula per a lactants, així com medicaments d’ús comú sense recepta, seguit dels productes d’higiene personal i d’higiene íntima femenina, menjar enllaunat i material de primera necessitat com els sacs de dormir.

L’alcalde, Carlos González, ha posat l’accent en la urgència de la situació i la necessitat que tot el teixit associatiu de la ciutat s’implique en la recollida. Així mateix, ha fet una crida a il·licitans i il·licitanes perquè col·laboren en la iniciativa.

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, ha animat la ciutadania a participar en aquesta campanya i ha agraït les associacions i les empreses que han col·laborat per a canalitzar eixes ajudes que arribaran a milers de famílies necessitades.

Per part seua, el president de Conciénciate, Gorka Chazarra, ha destacat que, a més, des de l’associació s’ha facilitat el número de compte ES02 0073 0100 5105 0538 6672 amb el concepte “Donatiu Ucraïna” perquè qualsevol persona puga aportar el seu granet d’arena. Tota la recaptació del compte es destinarà a la compra de productes peribles.