La regidoria de Joventut presenta un ampli programa d’activitats que dona resposta a la demanda dels joves

La regidoria de Joventut presenta un ampli programa d’activitats que dona resposta a la demanda dels joves

La regidora Marga Antón destaca que les activitats es divideixen en sis departaments que són oci, igualtat, zona friki, econatura, tallers, formació i ocupació


La regidora de Joventut, Marga Antón, ha presentat l’ampli programa d’activitats dirigides als joves elaborat pel seu departament per a el semestre vinent.

Un programa que, tal com ha assenyalat l’edil, “s’ha creat sobre la base del Pla Jove elaborat per la Regidoria, i, per tant, ha arreplegat les inquietuds i els interessos dels joves. Hem tingut en compte tots els eixos estratègics marcats i hem complit amb tots els objectius, és per això que l’oferta d’activitats i cursos està sent més àmplia i sobretot amb un acolliment extraordinari”.

La regidora ha destacat que “amb la finalitat d’arribar més als joves hem elaborat un fullet on apareixerà tota la informació que es realitzarà des de la Regidoria de Joventut, des de les activitats d’oci, fins els cursos de formació. Això serà una eina més perquè els nostres joves puguen tindre tota la informació arreplegada en un sol fullet, a més de continuar amb els canals habituals (pàgina web, xarxes socials, ràdio, etc.)”.

“Continuem treballant per a oferir a la joventut les millors oportunitats, cursos i oci, perquè es forme i es desenvolupe d’una manera vital i per a que exercisca el seu projecte de vida”, assegura Antón

El programa d’activitats es divideix en sis apartats de les diferents disciplines.

Taronja: oci. Abasta la programació de l’oci educatiu jove que oferim tant a les pedanies com a la ciutat. Es publiciten tots els tallers i on s’ofereixen, així com també si és necessària la inscripció. Comptem, per exemple, amb activitats com ara jocs de taula, de rol, cuina júnior, còmic manga, edició de vídeos, rebosteria, break fit, grafit, ball flamenc, robòtica, guitarra, entre altres.

Groc: zona friki. En aquest apartat es troben les activitats relacionades amb el món del manga i del còmic, com per exemple l’Elx Go!, que es va celebrar el passat cap de setmana i que va ser un èxit. Però, a més, s’ha completat amb altres tallers com la dona en el còmic, un rol en viu o un escape room.

Verd econatura. Com el propi nom indica, en aquest apartat es troba la programació d’activitats d’oci a l’aire lliure, promoció de la sostenibilitat ambiental i accions pel clima. Tallers de reciclatge, circuits de multiaventura, descens del barranc aquàtic de l’Abdet o recollida de fem a la costa.

Violeta espaci violeta. Afí al seu nom, es recullen les activitats relacionades amb la igualtat i s’acompanyen les activitats de celebració del Dia Internacional de la Dona, com ara els tallers de revolució creativa.

Roig: Artprendre. En aquest apartat estan els tallers i les activitats relacionats amb la cultura i l’art, com per exemple, la iniciació al cant, percussió, afrodance i dansa experimental, teatre improvisació, iniciació al teatre en xarxes, etc.

Blau: formació i ocupació. Cursos de formació per a l’ocupabilitat dels joves, com el curs de monitor de menjador escolar, esculpit d’ungles o el curs de monitor de temps lliure, que va tindre un gran acolliment l’any passat.

A més, dins d’aquest apartat, destaca un nou taller que començarà al març i que comptarà amb tres sessions (març, maig i juny). Tal com ha apuntat la regidora “es tracta del taller Orienta-ocupació, orientat a la cerca de treball. Després d’aquest període de pandèmia, hem vist com les dificultats de la joventut s’han vist acrescudes. En aquest taller els oferim orientació academicolaboral i com entrenar les habilitats clau en l’àmbit personal i professional per a l’ocupabilitat de la joventut d’Elx que ha abandonat de manera primerenca el sistema educatiu”.

“Com veieu, comptem amb una programació molt àmplia, diversa, actualitzada als interessos dels nostres joves i que compta amb un gran acolliment. Des de la Regidoria de Joventut, continuem treballant per a oferir al jove les millors oportunitats, els millors cursos i el millor oci, perquè es forme i es desenvolupe d’una manera vital i exercisca el seu projecte de vida”, ha conclòs la regidora.