L’Ajuntament incrementa l’aportació econòmica a la Setmana Santa.

L’Ajuntament incrementa l’aportació econòmica a la Setmana Santa.

La renovació del conveni de col·laboració entre el Govern local i la Junta Major de Confraries i Germandats incrementa en 25.000 euros l’ajuda respecte a l’any passat, que ascendeix a una xifra total de 45.000 euros


L’Ajuntament incrementa l’aportació econòmica a la Setmana Santa il·licitana. L’edil de Festes, Mariola Galiana, i el president de la Junta Major de Confraries i Germandats, Joaquín Martínez, han renovat, a la Sala del Consell, el conveni de col·laboració pel qual l’Executiu local presta ajuda econòmica per a l’organització de la celebració. En concret, en aquest exercici 2022, l’Àrea de Festes dotarà la Setmana Santa amb 45.000 euros en total i s’eleva la quantitat en 25.000 euros respecte a l’any passat.

En concret, aquest acord serveix per a sufragar els actes habituals de la Setmana Santa, així com per a la restauració i el manteniment del patrimoni natzaré, màscares i altres elements de protecció anticoronavirus, campanyes promocionals, assegurança de responsabilitat civil, personal tècnic, activitats culturals infantils i en centres educatius, l’edició de la revista, adorns florals, músics, logística, despeses fungibles, etc.

L’edil de Festes, Mariola Galiana, juntament amb el president de l’entitat confrare, Joaquín Martínez, agraeix a les persones que fan possible la celebració per mantindre la tradició i contribuir a la projecció del municipi

La responsable municipal ha agraït i ha felicitat Martínez per la labor de la Junta Major i, per extensió, de tota la família natzarena –que a Elx constitueixen un col·lectiu compost per 8.000 persones en 31 confraries i germandats–, per preservar i materialitzar la Setmana Santa. Una tradició que, a més, contribueix al turisme i a l’economia il·licitana, ja que dona a la ciutat projecció nacional i internacional amb cites com ara el Diumenge de Rams, Festa d’Interés Turístic Internacional.

“Amb aquest conveni que té per objecte engrandir la nostra Setmana Santa, posem de manifest el compromís municipal de fomentar i protegir aquest gran llegat cultural i tradicional, de gran rellevància”, ha expressat l’edil. “Enguany per fi tornarem a celebrar-la i a omplir els carrers amb eixa impressionant mostra de cultura, tradició i devoció per a tornar a sentir eixes emocions que ens evoca la nostra Setmana Santa”, ha agregat Galiana.

Per part seua, Martínez ha donat les gràcies per “la sensibilitat i l’esforç” del Consistori a col·laborar amb la Junta Major i ha destacat l’important increment de la quantitat del conveni. A més, ha recordat que el suport municipal no solament es limita a l’ajuda econòmica, sinó a d’altres com ara la cessió d’una nau per a guardar els trons a Sant Crispí, així com la de la seu del carrer Massamagrell.

El president de la Junta Major, igualment, ha vaticinat una Setmana Santa 2022 “el més semblant possible a la de 2019”, en referència al parèntesi pandèmic. I que, malgrat la complexitat de tornar a organitzar els passos després d’una “sensació de refredament” per aquests dos últims anys, afortunadament es percep una resposta positiva per part dels confrares conforme s’acosten les dates processionals.