Joves i majors reivindiquen el seu paper fonamental en la societat amb motiu del Dia Europeu de Solidaritat i Cooperació entre Generacions

Joves i majors reivindiquen el seu paper fonamental en la societat amb motiu del Dia Europeu de Solidaritat i Cooperació entre Generacions

El Saló de Plens acull la lectura del manifest en un acte que ha comptat amb la presència de les regidores de Política de Majors, Puri Vives, i de Joventut, Marga Antón, així com de membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal


Joves i majors han reivindicat la seua contribució i el seu paper fonamental en la societat amb motiu del Dia Europeu de Solidaritat i Cooperació entre Generacions. El Saló de Plens ha acollit la lectura del manifest en un acte que ha comptat amb la presència de les regidores de Política de Majors Puri Vives, i de Joventut, Marga Antón, així com de membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal. També han assistit els presidents del Consell de la Joventut i del Consell Municipal de Majors.

Tal com ha destacat Vives, “malgrat la importància de conscienciar la població sobre aquest assumpte és important passar a l’acció perquè la nostra societat estiga ben cohesionada i entre generacions”. En aquest sentit, la regidora ha recordat que “des de l’Ajuntament s’està implantant una estratègia intergeneracional en la qual queda patent el nostre compromís per a construir una societat més amigable d’acord amb l’objectiu europeu”.

Puri Vives recorda que “des de l’Ajuntament s’està implantant una estratègia intergeneracional amb la qual queda patent el nostre compromís per a construir una societat més amigable d’acord amb l’objectiu europeu”

Per part seua, Antón ha assenyalat que des de 2020 ambdues regidories estan treballant de la mà a través dels diferents programes dissenyats per a evitar la separació i la segregació per edats amb la promoció de les relacions entre joves i majors.

Així mateix, l’edil de Joventut ha puntualitzat que “en els últims anys s’ha aconseguit promoure la col·laboració amb entitats i amb associacions per a ampliar el nostre treball entre generacions i, d’aquesta manera, hem anat adquirint un compromís amb el paradigma intergeneracional com a eix principal per a conduir a un nou model social en el qual s’incloga una visió integradora de totes les edats en les nostres polítiques actives, fomentant la interacció, participació i la creació de nous espais de trobada”.

Marga Antón destaca que des d’ambdós departaments continuaran treballant per a erradicar la discriminació per edat, així com per a fomentar la interacció, la participació i la creació de nous espais de trobada entre generacions

La lectura del manifest ha sigut a càrrec de cadascun dels representants dels Consells de Joventut i de Majors. Per part seua, Joaquín López Compañ, president honorífic del Consell Municipal de Persones Majors, ha manifestat “gràcies per recordar-nos que els nostres cabells blancs són medalles i que cadascuna de les nostres arrugues són marques de les mil i una batalles que volem compartir amb vosaltres, per fer-nos protagonistes de nou, d’una altra pàgina de la història, la nostra història.

Ens recordeu que no hi ha buits ni espais entre joves i majors, que no hi ha distància entre nosaltres, només diàleg i respecte, que junts podem ser un, unint les nostres forces, experiències, situacions i emocions”.

Mentrestant, Antonio Torres Cantó, vocal de garantia de la qualitat en la Coordinadora de Representants d’Estudiants d’Universitat Públiques (CREUP), ha posat en relleu “la importància vital de tendir la mà a la saviesa, als costums, als valors i a col·laborar per a construir junts un futur més sòlid i humà, en el qual trenquem amb l’edatisme per a construir una generació en la qual el motor siga l’intercanvi de relacions, de vivències i de generacions”.

Aquesta efemèride, que es va establir en 2009, té com a objectiu fomentar les relacions entre joves i majors per a millorar la societat actual.