El nou Palau d’Esports, més a prop després de l’aprovació del seu projecte bàsic

El nou Palau d’Esports, més a prop després de l’aprovació del seu projecte bàsic

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, explica que l’adjudicatària ha de presentar en tres mesos el projecte d’execució i que l’objectiu és que l’edifici estiga acabat a 31 de desembre de 2023


El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha informat que la Junta de Govern ha aprovat el projecte bàsic del nou Palacau dels Esports d’Elx.

“Hui hem procedit a aprovar el projecte bàsic del nou pavelló d’esports inclusiu d’Elx, l’actuació de l’Estratègia DUSI de fons europeus que suposa una inversió de 30 milions d’euros al nostre municipi, quasi huit dels quals es destinaran a aquesta important infraestructura esportiva”, ha assenyalat Héctor Díez.

“L’aprovació d’aquest projecte bàsic ens permet veure que Elx comptarà amb un pavelló d’esports inclusiu, apte per a tota mena de disciplines esportives mitjançant un edifici avantguardista a l’ordre en allò referit als pavellons esportius”, ha assenyalat el regidor.

L’adjudicatària ha presentat un projecte d’un edifici que es distribueix en dues plantes.

A la planta baixa estarà situada una pista poliesportiva àmplia de 55×44 metres quadrats que permet configurar una pista única o una doble pista. Al mateix temps, en aquesta planta se situaran els vestíbuls, la zona de distribució de públic, huit vestuaris, recepció, així com quatre sales de calfament i de gimnàs.

En aquesta planta baixa se situaran unes 1.500 localitats i a la planta superior de l’edifici altres 1.500 seients i uns 20 destinades a persones amb mobilitat reduïda.

“Estem davant un edifici avantguardista on la façana es configura mitjançant un envolupant tèxtil que permet generar una sensació translúcida, és possible veure l’edifici des de fora i des de l’interior de l’edifici el seu exterior, per tant, una configuració arquitectònica de continuïtat a l’espai i a la parcel·la on s’alçarà el pavelló”, ha explicat Díez.

A més d’això, el portaveu de l’equip de Govern ha destacat que es tracta d’un edifici eficient des del punt de vista energètic i que compleix amb les diferents normatives per a convertir-lo en un edifici totalment inclusiu i accessible. També compleix amb la normativa d’edificis higienicosanitaris.

“És un pavelló que naix amb vocació provincial de poder acollir tant esdeveniments esportius com culturals i situarà Elx en un municipi d’avantguarda per a la pràctica esportiva de tota mena de disciplines”, ha assenyalat l’edil.

El pavelló es construirà a la parcel·la compresa entre els carrers Jacarilla i Redovà, de més de 10.500 metres quadrats, entre el cementeri vell i el centre comercial l’Aljub.

El pavelló serà inclusiu complint amb tota la normativa d’accessibilitat, tindrà una capacitat per a prop de 3.000 persones i un disseny avantguardista i s’alçarà al costat del centre comercial l’Aljub

La pretensió del Govern Municipal és que una vegada, dins de tres mesos, es presente el projecte d’execució, es puga licitar la construcció al més prompte possible per a accelerar l’inici de les obres. En aquest sentit, Díez ha apuntat que en els plecs es recull que reben més punts aquelles empreses que aporten el termini de construcció, ja que és un edifici que ha d’estar finalitzat a 31 de desembre de 2023.

Llicència per a habitatges d’HPO

En l’àrea d’Urbanisme, la Junta de Govern ha aprovat sis llicències d’obres majors. Una d’elles ha sigut per a la construcció de 40 habitatges de VPO al barri de Travalon. Es tracta d’una urbanització amb 40 habitatges, amb garatge i trasters al carrer José Luis Pérez Torregrosa, número 11.

Fill adoptiu

D’altra banda, la Junta ha aprovat el nomenament del vicari episcopal, José Antonio Valero, com a Fill Adoptiu d’Elx, una decisió que va donar a conéixer ahir l’alcalde, Carlos González.