Elx compta amb un nou servei per a lluitar contra la violència de gènere digital i millorar la protecció de les víctimes

Elx compta amb un nou servei per a lluitar contra la violència de gènere digital i millorar la protecció de les víctimes

L’edil d’Igualtat, Mariano Valera, recorda que “la violència de gènere digital constitueix un dels tipus de violència que els agressors masclistes exerceixen amb més bel·ligerància, crueltat i impunitat, esborrant en moltes ocasions qualsevol tipus de rastre que generen”


El Regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives Mariano Valera Pastor va inaugurar la seu oficial de l’Observatori Internacional de Delictes Informàtics (OEDI) a Elx. A aquest acte van acudir diferents responsables tant polítics com de Cossos i Forces de Seguretat de diversos consistoris de la província (on OEDI presta els seus serveis), així com d’alguna de les entitats socials més rellevants del municipi d’Elx.

Tal com ha explicat el mateix Valera, “aquest nou Punt d’Atenció precoç a Víctimes de Violència de Gènere Digital d’OEDI a Elx constitueix un avanç en les polítiques, recursos i serveis amb què compten les dones víctimes de violència de gènere a Elx tant per a la seua protecció, com per a la seua recuperació”.

L’edil ha recordat que “la violència de gènere digital constitueix, en l’època actual, un dels tipus de violència que els agressors masclistes exerceixen amb més bel·ligerància, crueltat i impunitat, esborrant en moltes ocasions qualsevol tipus de rastre que generen amb les seues amenaces, deixant la víctima i els seus fills i filles en una situació de major vulnerabilitat i indefensió, si cap.

Cal destacar que l’any passat, la Regidoria d’Igualtat va tindre el privilegi de poder organitzar, juntament amb un gran nombre d’actuacions promogudes des de Casa de la Dona -com la campanya contra la violència de gènere psicològica “Jo em plante”, o les jornades municipals contra el Tràfic i l’Explotació sexual-, les Primeres Jornades Internacions de Violència de Gènere Digital, comptant amb figures rellevants de diferents països en l’àmbit policial, judicial i psicosocial, entre altres, i que va tindre un gran acolliment per part de totes les persones assistents.

L’OEDI, que és present a través de diferents Punts d’Atenció precoç en ajuntaments com Villena, Bigastro, la Vila Joiosa, Asp, Sant Vicent del Raspeig, acumula en data de hui nombrosos èxits i ha aconseguit recentment diverses sentències condemnatòries contra els agressors masclistes, gràcies a la mena d’actuació que desenvolupen i al tractament de dades que realitzen.