L’Ajuntament adquirirà huit autobusos elèctrics i implantarà el pagament amb mòbil i targeta al transport públic

L’Ajuntament adquirirà huit autobusos elèctrics i implantarà el pagament amb mòbil i targeta al transport públic

El portaveu municipal, Héctor Díez, informa que una subvenció europea de 4 milions d’euros “permetrà millorar les línies d’autobusos urbans, fent-les més eficients i més ràpides”, que es construirà una gasinera al parc de maquinària d’AUESA i que es modificaran les condicions de la contracta


L’Ajuntament d’Elx ha obtingut una subvenció europea de 4 milions d’euros per a l’adquisició de huit autobusos elèctrics, la construcció d’una gasinera al parc de maquinària d’Autobusos Urbans d’Elx (AUESA) i la implantació d’un sistema digital als vehicles per a permetre el pagament amb targeta i mòbil. Aquesta quantitat “permetrà millorar les línies d’autobusos urbans, fent-les més eficients i més ràpides”, ha manifestat el portaveu municipal, Héctor Díez, després de la reunió setmanal de la Junta de Govern Local.

Díez, que ha explicat que el Consistori s’està presentant a totes les convocatòries de fons europeus compreses dins del Pla de Recuperació i Resiliència del Govern d’Espanya, ha dit que s’ha acordat la modificació del contracte del servei d’autobusos urbans per a “poder introduir tots els aspectes relatius a aquesta convocatòria mitjançant l’aprovació d’un document anomenat Estudi Programa de Transport Sostenible de l’Ajuntament d’Elx, que permet fer un pas més en eixa modificació perquè siga AUESA qui gestione aquesta quantitat i les inversions que cal realitzar”, ha recalcat.

La Junta de Govern acorda presentar al Pla de Recuperació i Resiliència l’estratègia de Turisme Sostenible, que suposa una inversió de 3.090.000 euros i que està basada en quatre eixos: sostenibilitat de les platges, digitalització dels museus il·licitans, impuls dels recursos naturals i de la gastronomia local

El tinent d’alcalde ha subratllat que l’Estudi Programa ja té l’informe positiu del Consell Jurídic Consultiu. I que l’esmentat document és “un pas més” per a donar per definitiva la modificació del contracte una vegada l’Ajuntament reba els 4 milions d’euros.

Impuls al turisme sostenible

El Govern local també ha presentat el Pla de Turisme Sostenible d’Elx, que suposa una inversió de 3.090.000 euros, al finançament europeu del Pla de Recuperació i Resiliència per a “consolidar el municipi com a punt de turisme sostenible i dinamitzador amb el propòsit de posar en valor els béns patrimonials d’Elx a fi de convertir-los en una destinació turística, i l’activitat turística en un motor econòmic per al municipi”, ha expressat Díez.

El Pla, que té una duració de tres anys, i que tractarà de rebre “la major subvenció possible per a la seua posada en marxa”, es basa en quatre eixos: sostenibilitat de les platges, tecnificació i digitalització dels museus il·licitans, impuls dels recursos naturals del terme municipal i de la gastronomia local i la qualitat agroalimentària com a reclam.

Millora de la mobilitat en àrees industrials

D’altra banda, l’Ajuntament ha ratificat la modificació número 11 del Pressupost de 2022 per generació de crèdits per a donar cabuda a una subvenció de 515.000 euros de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) amb la qual sufragar millores a Elx Parc Empresarial i als polígons d’Altabix i de Carrús.

L’Ajuntament obté 515.000 euros de l’IVACE per a millorar l’accessibilitat i la mobilitat d’Elx Parc Empresarial i dels polígons d’Altabix i de Carrús, amb actuacions com la construcció de carrils bici al bulevard Severo Ochoa i al carrer Mallorca

En concret, s’invertiran 197.222 euros per a la implantació de carril bici al bulevard Severo Ochoa, a més de millorar la senyalització vertical i horitzontal, les marquesines i l’accessibilitat de les parades d’autobús al Parc Empresarial; 121.109 euros per a la construcció del carril bici al carrer Mallorca al polígon d’Altabix dins del projecte de ronda interior tram tres; i 197.122 euros per a instal·lar marquesines i millorar l’accessibilitat a les parades de transport al polígon de Carrús. “En definitiva, 515.000 euros destinats, fonamentalment, a millores des del punt de vista de l’accessibilitat i de la mobilitat per a convertir els nostres enclavaments empresarials en sostenibles i competitius”.

Modernització de la senyalització de la Ronda Nord

També s’ha decidit optar a una subvenció nominativa de 335.000 euros del Pla +Cerca de la Diputació per al projecte de millora i modernització del ferm i de la senyalització vertical i horitzontal de la Ronda Nord. L’actuació municipal, que ascendeix a 1,2 milions d’euros, preveu intervindre en els tres quilòmetres que van des del pont del Bimil·lenari fins a la intersecció amb l’EL-20.

El Pla +Cerca dona suport als municipis amb projectes de mobilitat sostenible, millora urbana i modernització d’instal·lacions, a condició que els treballs estiguen finalitzats el 31 de desembre de 2020, cosa que ha garantit el portaveu, ja que el termini d’execució és d’un mes. En eixe sentit, el projecte es troba en fase d’avaluació de les nou ofertes presentades, per la qual cosa es preveu adjudicar-lo entorn del mes de juliol.

Estabilització de personal interí

La Junta ha efectuat el tràmit definitiu per a donar llum verda a l’oferta d’ocupació pública extraordinària d’estabilització de l’ocupació, per la qual 433 interins passen a estabilitzar la seua plaça en compliment amb la sentència del Tribunal Europeu sobre aquest tema i la Llei 20/2021 de Mesures Urgents per a la Reducció de la Temporalitat a l’Ajuntament d’Elx.

A més, s’han aprovat les bases per a la convocatòria del concurs oposició per torn lliure d’una plaça d’arquitecte, corresponent a l’oferta municipal d’ocupació pública aprovada per a l’exercici 2021. El temari consta de noranta temes amb tres exercicis: un teòric i un altre pràctic eliminatoris, mentre que el de valencià és puntuable però no excloent. Els interessats poden inscriure’s en la Seu Electrònica del Consistori i tindran vint dies per a fer-ho a partir de l’endemà de la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Nous vehicles per a Manteniment

L’Equip de Govern ha adjudicat a Tallers Blas Serna S.A. els lots dos i tres del contracte del Pla Quadriennal del Parc Mòbil del Consistori; és a dir, respectivament, dos furgons per a transport de personal i material del Departament de Manteniment i un vehicle tot terreny.

Així mateix, la Junta Local ha tret a concurs públic el contracte d’adquisició de material de construcció per a la brigada de manteniment de via pública en dos lots: aglomerat asfàltic per a la reparació de camins i de material d’obra de paleta per a l’arranjament de voreres. Un contracte per quatre anys que ix a licitació per 71.260 euros anuals.