L’Ajuntament d’Elx posa en marxa a partir del pròxim dilluns un servei gratuït de recollida de podes porta a porta

L’Ajuntament d’Elx posa en marxa a partir del pròxim dilluns un servei gratuït de recollida de podes porta a porta

El regidor de l’àrea, Héctor Díez, l’edil de Pedanies, Vicente Alberola, i el delegat de la UTE Elx, Alberto Bleda, presenten la nova brigada rural del servei de neteja als voltants del Parc Agroalimentari


Per a aconseguir reduir l’existència de focus de fem a les pedanies, l’Ajuntament i la UTE Elx han impulsat quatre serveis que permetran la recollida de podes i d’estris porta a porta, així com mantindre nets els voltants dels contenidors en camins i carreteres. Aquestes són algunes de les facilitats que ofereix la brigada rural del servei de neteja que ha sigut presentada aquest matí pel regidor de l’àrea, Héctor Díez, l’edil de Pedanies, Vicente Alberola, i el delegat de l’empresa adjudicatària, Alberto Bleda, als voltants del Parc Agroalimentari.

Tal com ha explicat Díez “amb aquesta actuació es pretén millorar la imatge del Camp d’Elx, posar en marxa nous serveis de proximitat per als ciutadans i garantir la correcta gestió dels residus”.

Recollida de podes

La recollida de podes començarà a partir del pròxim 16 de maig i es durà a terme de dilluns a divendres des de les 6.30 fins a les 13.30 hores. Héctor Díez ha recordat que s’haurà de concertar el dia i l’hora prèviament mitjançant missatge de WhatsApp al telèfon d’incidències 680 363 774 que porten retolats els contenidors. El servei està dirigit a particulars i en cap cas es recolliran troncs secs ni grans dimensions d’arbratge o palmera. Així mateix, el regidor ha assenyalat que el residu es posarà a la disposició del Departament de Parcs i Jardins o bé es portarà al gestor autoritzat.

Héctor Díez ha detallat que el servei compta amb un camió de caixa posterior oberta de 24 metres cúbics i està dotat de grua i pinces, així com d’una trituradora i contenidors.

Díez assegura que “amb aquesta actuació es pretén millorar la imatge del Camp d’Elx, posar en marxa nous serveis de proximitat per als ciutadans i garantir la correcta gestió dels residus”

“El residu es depositarà a la porta del domicili i haurà d’estar correctament lligat en cas que siguen palmes o branques i es podran utilitzar també grans bosses de jardineria o les conegudes ‘Big Bag’”, ha puntualitzat el regidor, que ha apuntat que també hi haurà un límit de 1.000 litres de poda per cadascuna de les vegades que es contacta amb el servei.

Recollida d’estris

Un altre dels serveis, que amb aquesta nova contracta s’ha millorat i que es venia prestant al municipi, és la recollida d’estris porta a porta. Díez ha explicat que el procediment és exactament igual a l’anterior servei i es podran depositar fins a cinc embalums a la porta del domicili en la data assenyalada per la UTE Elx. Compta amb un camió de caixa oberta amb grua i plataforma, conductor i operari auxiliar.

Repàs de contenidors en camins i carreteres

El regidor ha subratllat que es triplicaran els serveis de neteja que es presten als voltants dels contenidors en camins i carreteres del Camp d’Elx amb especial atenció als punts d’abocaments més habituals.

La nova contracta permetrà millorar la recollida d’estris i triplicar els serveis de neteja que es presten als voltants dels contenidors en camins i carreteres de les pedanies

Segons ha indicat el regidor, el servei està dotat de tres equips diaris, dos al matí i un a la vesprada de dilluns a divendres, que estan dotats cadascun d’un camió de caixa oberta amb grua i pinces. A més, es compta amb dos equips addicionals, un de matí i un altre de vesprada de dilluns a divendres, per a recollir les bosses abocades al voltant dels contenidors. Aquests estan conformats per un camió de càrrega oberta amb bolquet, conductor i operari auxiliar. “D’aquesta manera millorem la imatge dels contenidors alhora que la Policia continua fent esforços per sancionar el comportament incívic d’alguns ciutadans que deixen les bosses fora del contenidor i enlletgeixen la imatge de molts camins rurals”, ha indicat Díez.

Podes en punts nets de Carrús i del Parc Agroalimentari

Respecte als punts nets en Carrús i del Parc Agroalimentari, el regidor ha anunciat que s’incrementaran la quantitat de residus depositats. Fins ara eren 50 quilos i a partir del dilluns podran rebre el doble, cent.

A més, com a novetat, Díez ha assenyalat que s’obriran aquests punts nets a professionals de la jardineria que podran rebutjar aquesta quantitat amb el propòsit de millorar la imatge del camp il·licità.

“Amb aquest servei pretenem que Elx continue caminant en eixe objectiu que tenim de ser una ciutat que aposta per l’economia circular amb una gestió integral de residus correcta conforme a la Capitalitat Verda Europea 2030”, ha conclòs Díez.