L’Ajuntament envia al Consell de Transparència l’informe que descarta tracte de favor cap a un sindicat

L’Ajuntament envia al Consell de Transparència l’informe que descarta tracte de favor cap a un sindicat

El regidor de Recursos Humans, Ramón Abad, explica que “queda demostrat que totes les organitzacions sindicals han gaudit del crèdit horari sindical corresponent segons la normativa vigent sense haver comés cap excés en el gaudi”


El regidor de Recursos Humans (RH), Ramón Abad, ha anunciat que l’Ajuntament ha notificat al Consell de Transparència un informe que descarta que hi haja hagut un tracte de favor cap al sindicat CCOO en el gaudi d’hores sindicals. Aquest informe també ha sigut remés des de Recursos Humans a una de les parts.

Abad ha explicat que “l’informe conclou que totes les organitzacions sindicals han gaudit del crèdit horari sindical corresponent segons la normativa vigent sense haver comés cap excés en el gaudi d’aquest durant el període de l’1 de març de 2019 al 31 de març de 2021.

El regidor ha recordat que el passat 24 de febrer, el Sindicat de Policies Municipals d’Espanya (SPPME), que té un membre en la Junta de Personal, va acusar l’Ajuntament d’afavorir els representants de CCOO. “El grup sindical assegurava que RH havia concedit un excés del crèdit horari sindical de més de 700 hores per a alliberar sindicalistes de CCOO. Per això, hui volem resoldre aquesta polèmica presentant l’informe que serà remés al Consell de Transparència i al sindicat denunciant. A més, convidem el SPPME a asseure’s a dialogar ja que la senda de la negociació és la millor fórmula per a resoldre les coses”.

Ramón Abad ha dit que el primer que s’ha fet en aquest informe ha sigut rectificar el primer escrit que se li va enviar amb múltiples incorreccions i falta de dades. En aquest sentit ha dit que “en primer lloc s’havia computat 20 hores a cada delegat sindical quan en realitat, segons la normativa, li corresponia 30 hores. En segon lloc, cal explicar que CCOO havia optat per l’acumulació del crèdit policial en un còmput anual i reservant-se el dret a alliberar sindicalment a algun dels seus delegats”.

“Per tant, -ha continuat Abad- la conclusió és que a CCOO els corresponen 4.510 hores sindicals a l’any per a distribuir entre els seus propis delegats i en aquest informe queda demostrat que en 2019 van consumir 2.255 de 4.510; en 2020 van consumir 4.318 i en 2021 (fins a març) 1.322 hores”.

Segons el responsable de RH, l’informe acredita que hi ha hagut i continua havent-hi un ús responsable per part de tots els delegats del seu crèdit horari policial. “En segon lloc l’informe determina que no s’ha beneficiat ni CCOO ni cap sindicat dels sis que componen la Junta de Personal de l’Ajuntament d’Elx”, ha assenyalat Abad, que ha insistit “tornar a cridar al diàleg al sindicat denunciant per a tancar els acords pendents. Amb aquest informe volem donar per resolta aquesta polèmica”.