L’alcalde analitza amb el president de la CEV les dades que evidencien la recuperació socioeconòmica del municipi

L’alcalde analitza amb el president de la CEV les dades que evidencien la recuperació socioeconòmica del municipi

Carlos González i Salvador Navarro, acompanyats per l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, per la secretària general i pel responsable provincial de l’entitat, Esther Guilabert i Joaquín Pérez, respectivament, acorden continuar reivindicant conjuntament infraestructures clau per a la localitat


L’alcalde, Carlos González, i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, han analitzat a l’Ajuntament les dades que evidencien la recuperació socioeconòmica del municipi després dels episodis més durs de la pandèmia. El regidor il·licità i el representant empresarial, acompanyats per l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, per la secretària general de la CEV, Esther Guilabert, i pel president provincial de l’entitat, Joaquín Pérez, a més, han acordat continuar reivindicant conjuntament infraestructures clau per a la localitat.

Com han pogut constatar sobre la base de xifres oficials, Elx va aconseguir el passat mes de març el seu rècord històric d’afiliacions a la Seguretat Social, mentre que a l’abril el nombre d’aturats es va situar en el nivell més baix des de 2008, amb més de la meitat de la població activa contractada de manera indefinida com a efecte de la Reforma Laboral. A 31 de març de 2022, s’ha aconseguit el màxim d’afiliació a la Seguretat Social amb 86.204 persones, que suposen 10.327 més en compació amb abril de 2020, quan estaven donades d’alta 75.877. El grau de desocupació registrada a l’abril de 2022, amb 21.936 aturats, és el més baix des de 2008; un descens del 18% respecte al mateix mes de 2021.

González i Navarro han pogut valorar l’impacte de la Reforma Laboral a la ciutat amb l’augment significatiu de la contractació indefinida. Mentre al desembre de 2021 només el 12% dels contractes de treball a Elx eren indefinits, a l’abril de 2022 el 58% de la població activa ja comptava amb contracte indefinit i per primera vegada en la història d’Elx aquests últims superen els temporals. Així mateix, en el primer trimestre de 2022 es van crear un 11% més d’empreses a la localitat que en el mateix període de 2020, que ascendeixen a un total de 7.327 mercantils.

“Les dades de creació d’empreses, de registre de patents i d’ocupació evidencien la importància econòmica d’Elx i de la seua comarca”, ha afirmat el president de la CEV, que ha destacat la importància del municipi il·licità com a enclavament industrial per a la Comunitat Valenciana.

Segons les xifres oficials, Elx va aconseguir el passat mes de març el seu rècord històric d’afiliacions a la Seguretat Social, mentre que a l’abril el nombre d’aturats es va situar en el nivell més baix des de 2008, amb més de la meitat de la població activa contractada de manera indefinida com a efecte de la Reforma Laboral

En eixe sentit, González ha recalcat que actuacions clau com el Campus Tecnològic, la Learning Factory a l’antic edifici de Correus o l’ampliació del Parc Empresarial són “una mostra inequívoca del compromís municipal amb la dinamització i amb la diversificació del teixit empresarial del nostre territori”; inversions que, ha afegit, “són una aposta pel creixement econòmic, per l’ocupació i pel benestar a Elx, a tota la província i a la Comunitat Valenciana”.

Quant a altres infraestructures de gran importància, les reflectides al Pla Municipal d’Infraestructures Estratègiques per a la Competitivitat i la Sostenibilitat, González ha destacat que algunes reivindicacions històriques com el tren d’alta velocitat, la millora dels accessos de l’aeroport (N-338) o la finalització de la Ronda Sud ja s’han materialitzat o estan en vies de fer-se realitat.

L’alcalde, igualment, ha manifestat que el Govern local continuarà treballant amb les organitzacions empresarials amb l’objectiu d’aconseguir que les diferents administracions executen les actuacions pendents, com ara la modernització de la línia de Rodalia o la connexió de l’autovia A-70 amb Elx Parc Empresarial, incloses en un Pla aprovat per la Junta Local al juliol de 2020 i sotmés al Consell Social al novembre d’aquest any.

“Treballarem perquè tant Elx com tota la província tinguen les infraestructures i la inversió pública que li corresponen”, ha destacat Joaquín Pérez, que ha insistit en la necessitat d’afrontar de manera estratègica els reptes de la ciutat.