Cooperació organitza una conferència amb la fotoperiodista Anna Surinyach per a sensibilitzar la ciutadania sobre el drama dels refugiats

Cooperació organitza una conferència amb la fotoperiodista Anna Surinyach per a sensibilitzar la ciutadania sobre el drama dels refugiats

La xarrada, per a la qual és necessària inscripció prèvia, es realitzarà de manera en línia el dijous 2 de juny a les 19.00 hores i està inclosa dins del projecte de la Regidoria ‘Quan tot s’ensorra’, amb, entre altres activitats, una exposició fotogràfica amb l’obra de la catalana a la Fundació Mediterrani que s’inaugurarà el 16 de juny


La fotoperiodista catalana Anna Surinyach oferirà aquest dijous 2 de juny, a les set de la vesprada, la conferència en línia gratuïta Com fotografiar un món en moviment?. Organitzada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament d’Elx, la docent universitària, reportera gràfica especialitzada a cobrir desastres humanitaris i cofundadora de la Revista 5W —un dels projectes de periodisme internacional més prestigiosos en llengua espanyola, amb nombrosos reconeixements—, narrarà la seua experiència retratant el trànsit de refugiats i de desplaçats en diferents escenaris, de cara a sensibilitzar i conscienciar la ciutadania pel Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora el dilluns 20 de juny.

Surinyach, que ha tornat recentment de cobrir el conflicte d’Ucraïna, ha documentat a través de la seua càmera moviments de població en diferents parts del món com l’Afganistan, Sudan del Sud, Europa, Nigèria, Txad o el Mediterrani. Durant la xarrada, per a la qual es requereix inscripció prèvia, la fotoperiodista recordarà aquelles persones a les quals ha conegut, contextos en els quals ha treballat i parlarà també dels dilemes i de les contradiccions que s’ha trobat a l’hora de contar històries, tal com ha explicat la regidora de l’àrea, Mariola Galiana.

La reportera gràfica, cofundadora de la prestigiosa Revista 5W, parlarà de la seua experiència retratant el trànsit de refugiats i de desplaçats per conflictes en diferents parts del món com l’Afganistan, Sudan del Sud, Europa, Nigèria o Txad

La guerra d’Ucraïna ha provocat el major moviment de persones de les últimes dècades, però no és l’únic. Estem en el moment de la història en què més persones s’han vist obligades a deixar les seues llars per diferents causes relacionades amb tota mena de violència. Les guerres, la pobresa, les fams i el canvi climàtic han fet que milions de famílies deixaren les seues cases per a poder continuar vivint”, ha lamentat la responsable municipal.

Aquesta conferència es troba dins del projecte de la Regidoria Quan tot s’ensora, sobre el Dia Internacional de les Persones Refugiades. A més de la intervenció en línia de Surinyach, Cooperació al Desenvolupament impulsarà, entre altres accions, una exposició monogràfica dedicada a l’obra de la fotoperiodista a l’Aula Cultural de la Fundació Mediterrani. Galiana i la mateixa Surinyach inauguraran la mostra el dijous 16, que romandrà en aquestes instal·lacions fins al 30 de juny, ha avançat l’edil.

Inscripció gratuïta en aquest enllaç.