L’alcalde convida 300 empreses i autònoms d’Elx a adherir-se al bo que permet els joves destinar 400 euros a activitats culturals

L’alcalde convida 300 empreses i autònoms d’Elx a adherir-se al bo que permet els joves destinar 400 euros a activitats culturals

Carlos González recorda que el termini d’inscripció està obert fins a setembre de 2023 i els anima que es donen d’alta a través de la web bonoculturaljoven.gob.es, un pas imprescindible perquè la joventut puga beneficiar-se d’aquest programa


L’alcalde, Carlos González, ha fet una crida a 300 empreses i autònoms d’Elx a adherir-se al bo que permet els joves destinar 400 euros a activitats culturals. Un programa posat en marxa pel Ministeri de Cultura per a impulsar la participació de la joventut en aquest àmbit i alhora fer costat al sector de la cultura, especialment afectat per les conseqüències de la crisi provocada per la Covid19.

En concret, poden sol·licitar adherir-se llibreries, teatres, botigues de música o de videojocs, festivals, sales de cinema, museus i recintes de caràcter cultural, entre altres negocis. El regidor il·licità ha recordat que el termini d’inscripció està obert fins a setembre de 2023 i ha animat les entitats al fet que es donen d’alta a través de la web bonoculturaljoven.gob.es perquè és imprescindible perquè els joves puguen utilitzar-lo.

El regidor il·licità destaca que les persones que complisquen 18 anys aquest 2022 ja poden sol·licitar l’ajuda fins al 15 d’octubre per a dedicar-la en cultura durant un any i destaca el “suport decidit del Govern al sector, especialment danyat per la pandèmia”

“Aquest moneder de 400 euros el poden sol·licitar fins al 15 d’octubre els joves que complisquen 18 anys aquest 2022 per a dedicar-lo al llarg d’un any exclusivament en cultura”, ha assenyalat el regidor il·licità, que ha recordat que per a donar-se d’alta, els joves han d’obtindre el certificat digital Cl@ve.

En eixos 400 euros hi ha tres segments: un de 200 euros de cultura en viu, 100 euros de consum cultural físic (llibres) i 100 euros per al consum de productes digitals.

Així mateix, González ha destacat que “el propòsit és que l’entrada en l’edat adulta vinga acompanyada d’un impuls per al gaudi i el descobriment d’activitats culturals, i consolidar així ciutadanes i ciutadans que incorporen la cultura com un hàbit més en la seua vida adulta”.

Segons ha destacat l’alcalde, “es calcula que uns 52.000 joves de la Comunitat Valenciana es beneficiaran d’aquesta ajuda, d’aquests, més de 2.700 joves d’Elx podran usar aquest bo”. González ha valorat aquest avanç i ha destacat el “suport decidit del Govern al sector cultural, especialment danyat per la pandèmia i les mesures sanitàries que va caldre implantar per a lluitar contra l’expansió del coronavirus”.

El regidor il·licità espera que aquest bo resulte un èxit per a la ciutat ja que té la doble funció d’incentivar el consum cultural per part de persones que encara no tenen poder adquisitiu i donar suport a les indústries culturals.