El servei de neteja arreplega més de 230 tones de residus durant les festes

El servei de neteja arreplega més de 230 tones de residus durant les festes

L’edil de l’àrea, Héctor Díez, destaca l’esforç important del servei perquè cada matí la ciutat despertara en les millors condicions i també a l’hora de netejar després de cada espectacle i esdeveniment” i agraeix la col·laboració ciutadana “pel seu comportament cívic que és indispensable per a la neteja”


El servei de neteja ha arreplegat durant aquestes festes més de 230 tones de residus, 55 més que en 2019, tal com ha informat el regidor de l’àrea, Héctor Díez.

S’ha fet un esforç molt important per part del servei de neteja perquè cada matí l’entorn de les festes, dels racons, comissions, barraques i casernes despertara en les millors condicions i també a l’hora de netejar després de cada espectacle i esdeveniment de la ciutat durant aquestes festes”.

Més de 80 operaris específics cada dia han estat treballant per a tindre les zones d’afluència de les festes en perfectes condicions, a més de més de 170 contenidors addicionals al centre històric, racons i barraques i un reforç de papereres de cartó als llocs de major afluència.

Es tracta de les primeres festes del nou servei de neteja de la UTE Elx. Díez ha agraït el “gran esforç” realitzat per l’empresa en el seu conjunt i ha posat en valor la col·laboració ciutadana ja que “la immensa majoria ha dut a terme un comportament cívic que és indispensable per a la neteja“.

“El servei s’ha estrenat amb més personal i material mecànic que mai, ja que hem comptat amb les noves agranadores, equips de neteja a pressió, cubs d’aigualeig i també nous camions de recollida propulsats a gas. Han suposat un suport fonamental per a la part humana del servei que ha permés ser més eficients i sostenibles”, ha assenyalat l’edil.

Díez ha conclòs que “el servei de neteja ha fet una gran labor i sens dubte ha contribuït a com de grans han sigut aquestes festes”.

Més dades del reforç

Durant les festes hi ha hagut un reforç d’escombratge mecànic i manual al centre en torns de demà, vesprada i nit i reforç dels serveis d’aigualeig mixt, d’alta pressió, hidronetejadores, agranat-aigualeig mixt, fregat i fregat-decapatge, en tot el centre històric i en aquelles zones afectades per les diferents activitats i esdeveniments.

D’altra banda, s’ha dut a terme una neteja general anterior i posterior als actes i esdeveniments realitzats i un desplegament específic de mitjans amb agranadores de diverses grandàries, cisternes i bufadores, un altre gran desplegament amb més de 60 operaris amb cisternes, agranadores, aigualejadores i fregadores per a la neteja posterior a la Roà i neteja de botellons amb especial intensitat de l’Avinguda de la Universitat i l’Hort del Rei Jaume I.

Distribució aproximada de 100 contenidors de càrrega posterior de fracció resta a les barraques, col·legis, racó, barraca municipal, i altres esdeveniments amb arreplegada diària d’aquests contenidors; reforç de contenidors de fracció resta de càrrega lateral als llocs de major demanda; augment de la freqüència de la recollida de contenidors de fracció resta en la zona centre, (a més de la recollida nocturna es realitza una recollida en el torn de la vesprada d’aproximadament 70 contenidors); redistribució de contenidors de càrrega lateral de diferents fraccions amb motiu del tall de circulació per la instal·lació de barraques o la celebració d’algun esdeveniment programat en algunes vies que requerisquen la seua retirada temporal.