La Batalla de Flors recorre el carrer Mestre Albéniz amb el llançament de 30.000 clavells

La Batalla de Flors recorre el carrer Mestre Albéniz amb el llançament de 30.000 clavells

La regidora de Festes, Mariola Galiana, el president de la Federació Gestora de Festejos Populars, Fernando Jaén, i membres de la Corporació Municipal assisteixen a la mascletà en honor a les reines i dames de les comissions festeres


Un total de 30.000 clavells van omplir de color el divendres 12 a la nit el carrer Mestre Albéniz, en la primera Batalla de Flors que se celebra després de la pandèmia. Un esdeveniment de la Federació Gestora de Festejos Populars en el qual van participar una dotzena de carrosses per a omplir d’alegria la ciutat i que va congregar un gran nombre d’espectadors.

La cita va arrancar a les 21.00 hores, primer amb la desfilada de carrosses i després amb el llançament de flors, en el qual van participar les reines i dames de les celebracions patronals de 2019 i 2022, les de totes les 19 comissions que integren la Federació Gestora i també les de la delegació festera de Dénia. Tot això en un ambient festiu amenitzat amb música i amb un entregat públic.

Es dona la circumstància que la Batalla de Flors és una antiga tradició il·licitana que es va perdre, però que la Federació Gestora va apostar per recuperar en el seu quaranté aniversari, al costat del Coet Ofrena de la Nit de l’Albà, per a tractar de consolidar-la novament en el calendari fester local.

En finalitzar aquesta pintoresca batalla, a les 22.00 hores, es va llançar una mascletà nocturna en la confluència del Passeig de l’Estació amb l’avinguda Alcalde Vicente Quiles en honor de totes les reines i dames de les diferents comissions, també presents en l’acte al qual van assistir la regidora de Festes, Mariola Galiana, el president de la Federació Gestora de Festejos Populars, Fernando Jaén, i membres de la Corporació Municipal. Un espectacle que va congregar 5.000 persones i en el qual la Pirotècnia Alpujarreña va emprar 31 quilos de pólvora per a tenyir de llum el cel il·licità.

El pròxim diumenge 14 d’agost, a les 20.00 hores, les comissions de la Federació Gestora de Festejos Populars participaran en una ofrena floral a la Verge de l’Assumpció juntament amb les de la Unió de Festers del Camp d’Elx (UFECE), així com amb el Centre Aragonés, la Casa d’Andalusia i delegacions convidades. Els festers recorreran Reina Victòria, la Plaça de Baix, Corredora, el pont dels Ortissos i Capità Lagier fins a acabar a la plaça del Congrés Eucarístic.