L’Ajuntament convoca la setena edició del certamen de relats breus sobre la igualtat d’oportunitats entre homes i dones

L’Ajuntament convoca la setena edició del certamen de relats breus sobre la igualtat d’oportunitats entre homes i dones

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, destaca que les sol·licituds podran presentar-se fins al 17 d’octubre a través de la seu electrònica municipal, del correu electrònic cliterarioigualdad@elche.es o presencialment a les oficines OMAC


La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Elx, a través del servei municipal Casa de la Dona, ha impulsat la setena edició del certamen de relats breus relacionats amb la promoció de la igualtat de gènere. L’edil de l’àrea, Mariano Valera, ha explicat les bases del concurs que “té com a objectiu estimular la creació literària per a ressaltar els valors d’igualtat mitjançant relats curts, com un dels mitjans per a aconseguir la sensibilització de la societat sobre igualtat, la no discriminació i la justícia social”.

El regidor ha destacat que les sol·licituds podran presentar-se per la seu electrònica municipal a través del tràmit “Certamen literari per a la Igualtat Casa de la Dona”, adjuntant l’obra en format pdf, mitjançant el correu electrònic cliterarioigualdad@elche.es o presencialment a les oficines OMAC. El termini finalitzarà el 17 d’octubre i el millor relat, de cadascuna de les categories en cada modalitat, castellà i valencià, rebrà com a premi un llibre electrònic, una funda per a llibre electrònic, una memòria USB i un lot de llibres amb temàtica d’igualtat de gènere, valorats en 300 euros.

L’edil assenyala que la Casa de la Dona posa a la disposició de la ciutadania un llibre que arreplega tots els relats de 2016 a 2021 i anima la població a participar en aquesta iniciativa, ja consolidada al municipi, que estimula la creació literària i ressalta els valors de la igualtat

Igual que en convocatòries anteriors, poden participar dones i homes independentment de la seua nacionalitat i lloc de residència, mentre que els menors necessitaran consentiment exprés dels seus progenitors o tutor legal.

L’extensió màxima serà de 1.000 paraules, títol inclòs. No hauran d’incloure imatges, fotos o dibuixos. Hauran de ser obres originals i inèdites que no hagen sigut publicades en cap mitjà o suport i que no hagen sigut premiades en cap altre certamen.

Valera ha recordat que “en 2016 amb motiu del Dia de les Escriptores, es va convocar el primer certamen amb l’objectiu primordial de sensibilitzar la societat sobre la igualtat, fomentant la creació literària i l’expressió cultural de dones i homes, posant en valor la seua mirada i pensament com a claus per a transformar la societat. Hui dia podem afirmar que s’ha consolidat com un certamen de referència, que ha rebut, en les convocatòries anteriors, obres de participants de tot arreu del món”.

En aquest sentit, l’edil ha assenyalat que tots els relats de 2016 a 2021 s’han arreplegat en un llibre que estarà disponible a Casa de la Dona per a totes les persones interessades i ha animat la ciutadania a participar en aquesta edició.