L’alcalde valora les festes de Moros i Cristians com “les millors en moltes dècades” en l’esmorzar fester a la seu de l’associació

L’alcalde valora les festes de Moros i Cristians com “les millors en moltes dècades” en l’esmorzar fester a la seu de l’associació

Carlos González, l’edil de Festes, Mariola Galiana, el president de l’Associació Festera de Moros i Cristians, Julián Fernández, i membres de l’Equip de Govern assisteixen a l’acte


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha valorat les festes de Moros i Cristians com “les millors en moltes dècades” durant l’esmorzar fester que ha tingut lloc a la seu de l’associació en un acte al qual han assistit també la regidora de Festes, Mariola Galiana, el president de l’Associació Festera de Moros i Cristians i membres de l’Equip de Govern.

González ha destacat “la gran participació de tots els actes de les festes de Moros i Cristians com l’Entraeta o les entrades Mora i Cristiana” i ha posat en valor “la música, el color i l’alegria per a haver fet gaudir els il·licitans i els visitants durant aquests dies”.

Els actes del programa de Festes de Moros i Cristians conclouen aquesta vesprada amb l’ofrena a la Verge de l’Assumpció i el Bateig de Neòfits.

“Han sigut unes festes de Moros i Cristians autènticament esplendoroses i espectaculars“, ha assenyalat l’alcalde.

D’altra banda, Galiana ha afirmat que “les festes de Moros i Cristians d’Elx han sigut excepcionals”, ha valorat l’espectacularitat de les entrades Mora i Cristiana i les ambaixades. “Després de dos anys, les desfilades han sigut magnífics, amb una vistositat tremenda i una molt bona organització”, ha comentat la regidora de Festes.

L’edil de Festes ha agraït l’associació i totes les comparses “per haver-ho donat tot als carrers, omplint-les de llum, color, música i pólvora. Han fet un gran esforç per commemorar la recent declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic“.

Per part seua, Fernández ha assenyalat que “els Moros i Cristians han tornat a la normalitat i crec que tots els actes han sigut d’un nivell espectacular i ha explicat que en uns dies tornaran a treballar per a preparar els actes de les festes de 2023.

Els actes del programa de Festes de Moros i Cristians conclouen la vesprada de l’11 d’agost amb l’ofrena a la Verge de l’Assumpció i el Bateig de Neòfits.

Concretament, a partir de les 19.00 hores tindrà lloc el bateig a l’església de Sant Joan i a les 19.45 l’ofrena des de la mateixa Església de Sant Joan fins a arribar a la Basílica, passant pel carrer Juan Ramón Jiménez, Alfons XII, Plaça de Baix, Corredora i carrer Trinquet.