Mobilitat activa demà, 1 de setembre, el descompte del 30% en els abonaments de bus urbà

Mobilitat activa demà, 1 de setembre, el descompte del 30% en els abonaments de bus urbà

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, assenyala que “amb aquests descomptes oferim una alternativa a la ciutadania enfront de la pujada del preu del combustible i impulsem la mobilitat sostenible


Els descomptes d’un 30% en els abonaments de l’autobús urbà entraran en vigor a partir de demà, 1 de setembre, i es mantindran vigents fins al 31 de desembre. Així ho ha explicat la regidora de Mobilitat, Esther Díez, que ha concretat que el bo ordinari passarà a costar 5,90€ (abans 8,40€), el mensual 19€ (abans 27,15€) i els bons de família nombrosa, escolar i jove 4,50€ (abans 6,40€).

Aquesta rebaixa del preu dels abonaments s’emmarca dins de les subvencions que concedeix a les entitats locals el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

L’edil ha assenyalat que “amb aquests descomptes oferim una alternativa a la ciutadania enfront de la pujada del preu del combustible i impulsem la mobilitat sostenible, imprescindible per a fer d’Elx una ciutat verda.”

“És, per tant, una nova mesura dins del paquet que des del govern municipal hem activat davant la crisi energètica i l’emergència climàtica, com els 7 milions d’euros en ajudes a petites empreses, autònoms i famílies vulnerables. La prioritat és ajudar les famílies il·licitanes a fer front a la pujada dels preus i continuar la transformació del nostre municipi per a fer-lo més net, saludable i amable.”, ha afegit l’edil.

La reducció del preu dels abonaments d’autobús se suma a altres polítiques posades en marxa des de l’Ajuntament per a impulsar la mobilitat sostenible. En aquest sentit, Esther Díez ha recordat que “aquest mes s’incorporaran a la flota 17 nous autobusos híbrids i de cara a l’any que ve 8 autobusos 100% elèctrics. Sense oblidar la remodelació de les línies per a fer-les més àgils, així com altres actuacions en mobilitat sostenible, com els carrils bici, l’ampliació de Bicielx o els bons per a l’adquisició de transport alternatiu”.