El Jardí de les víctimes de la Covid i la construcció del nou pavelló poliesportiu contribuiran a la transformació i millora del barri de Carrús

El Jardí de les víctimes de la Covid i la construcció del nou pavelló poliesportiu contribuiran a la transformació i millora del barri de Carrús

L’alcalde, Carlos González, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, visita les obres que s’estan duent a terme al costat del Cementeri Vell que es preveu que finalitzen al novembre


El Jardí de les víctimes de la Covid i la construcció del nou pavelló poliesportiu contribuiran a la transformació i millora de Carrús. Dos projectes que l’Ajuntament d’Elx està duent a terme a través de l’estratègia DUSI amb l’objectiu d’embellir el barri i de regenerar tota aquesta zona amb vegetació autòctona. Així ho ha anunciat l’alcalde, Carlos González, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, en la seua visita a les obres del jardí de la Covid, al costat del Cementeri Vell.

L’alcalde ha explicat que “es tracta d’una actuació a la qual li atorguem gran rellevància des del punt de vista urbà perquè representa completar una gran zona verda entorn al cementeri de 50.000 metres quadrats que, d’una banda, integra el camp sant a la ciutat i, d’una altra, es converteix en un gran pulmó per al barri de Carrús“.

Segons ha explicat l’alcalde, l’obra s’executa al voltant de 17.000 metres quadrats, dels quals 1.700 estan dedicats a aparcament dissuasiu per a unes 60 places i la resta de la superfície a zones enjardinades amb arbratge compost per plantes autòctones com els magraners, ametlers, ficus, figueres o garroferes.

Els treballs es preveu que finalitzen al novembre i el pressupost és de quasi 900.000 euros, a través de l’estratègia DUSI, producte de la cooperació entre l’Ajuntament i els programes europeus.

González ha assenyalat que “el grau d’execució en aquests moments és del 35%, per tant, s’estan complint els terminis” i ha recordat que “aquest espai públic es dedicarà a la memòria de les víctimes de la pandèmia de la Covid 19”.

Els treballs es realitzaran sobre una superfície d’aproximadament 17.000 metres quadrats, dels quals 1.700 estan dedicats a aparcament dissuasiu per a unes 60 places i la resta a la plantació plantes autòctones

A més, en aquest espai hi haurà una zona pública dedicada a jocs infantils i biosaludables. La finalitat d’aquest projecte és donar continuïtat a la zona de jardí que ja es troba executada en una part de l’entorn del Cementeri Vell i donar-li també un desenvolupament sostenible en l’àmbit social, econòmic i ambiental.

El regidor il·licità ha recordat que aquest nova zona enjardinada se situarà al costat del pavelló del poliesportiu que representarà una inversió de més de 10 milions d’euros i suposarà la principal instal·lació esportiva de la ciutat que acabarà amb aquest espai degradat. “Amb eixa gran inversió continuarem amb aquest procés de millora, transformació i modernització del barri de Carrús”, ha apuntat González, que ha informat que entre els mesos de setembre i octubre es durà a terme la licitació de l’obra perquè la seua execució estiga finalitzada al desembre del 2023.