El saló de plens acull la presentació del pregoner, la revista i el cartell de les Festes del Pilar 2022

El saló de plens acull la presentació del pregoner, la revista i el cartell de les Festes del Pilar 2022

Óscar López, expert en protocol, oferirà el dissabte 1 d’octubre el pregó d’unes festes el cartell de les quals ha sigut dissenyat per l’artista Sandra Villalobos


El saló de plens de l’Ajuntament d’Elx va acollir la presentació del pregoner, la revista i el cartell de les Festes del Pilar 2022 organitzades pel centre aragonés d’Elx en col·laboració amb la Regidoria de Festes. A l’acte va assistir Mariola Galiana, regidora de Festes, Javier Jarque, president del centre aragonés així com membres de l’equip de govern i de la corporació municipal.

El pregó d’enguany el realitzarà Óscar López, expert en protocol, que va afirmar que ser pregoner “és tot un honor i per això procuraré transmetre tots els valors que des del centre aragonés m’han inculcat partint de la base que a Aragó estan les arrels, i a Elx els fruits”.

Durant l’acte es va presentar la revista de les Festes del Pilar, l’edició de la qual compta amb 39 pàgines en les quals tenen cabuda des del programa oficial fins a les salutacions dels diferents responsables. També es va revelar el cartell de les Festes del Pilar, que enguany ha sigut realitzat per l’artista Sandra Villalobos, que va assenyalar que “he volgut vincular Elx i Aragó estampant la Nit de l’Albà al mantó d’una dona que balla una jota enfront de la catedral de Nuestra Señora del Pilar”.

Mariola Galiana, per part seua, va lloar la labor festera que realitza el centre aragonés durant tot l’any en les diferents festes del municipi i va recalcar que l’entitat “compta amb el suport de l’Ajuntament i vull donar-vos les gràcies pel treball, esforç i implicació per a donar a conéixer les Festes del Pilar”.

Mariola Galiana, edil de Festes, destaca que el centre aragonés compta amb el suport de l’Ajuntament i dona les gràcies per l’esforç per a donar a conéixer la festivitat aragonesa

El pregó se celebrarà el pròxim 1 d’octubre a les 20 hores a la sala de la Fundació Mediterrani. Els actes continuaran el 9 d’octubre amb jocs tradicionals al carrer del centre. L’11 d’octubre es durà a terme la ronda-serenata que arribarà fins a la basílica de Santa Maria amb actes reverencials a la verge. Per a finalitzar, l’endemà, es durà a terme un festival de jotes obert al públic al Gran Teatre.