Els Moros i Cristians ja tenen replaceta a Elx en reconeixement a la seua contribució a la festa

Els Moros i Cristians ja tenen replaceta a Elx en reconeixement a la seua contribució a la festa

L’alcalde, Carlos González, la regidora de Festes, Mariola Galiana, el president i la vicepresidenta de l’Associació Festera de Moros i Cristians, Julián Fernández i Mari Cruz Pozo, respectivament, descobreixen la placa en una trobada que ha comptat amb la presència de prop d’un centenar de persones


Els Moros i Cristians ja compten amb una replaceta al seu nom a Elx. Es tracta d’un espai públic al carrer Trinquet on està situat el monument i la seu de l’Associació, al costat de la Calaforra. L’alcalde, Carlos González, la regidora de Festes, Mariola Galiana, i membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, així com el president i la vicepresidenta de l’Associació Festera de Moros i Cristians, Julián Fernández i Mari Cruz Pozo, respectivament, han descobert la placa en reconeixement a la contribució del col·lectiu al cicle festiu il·licità.

“Una iniciativa que es va aprovar a l’agost en la Junta de Govern Local”, segons ha recordat el regidor il·licità, que ha posat en relleu “la importància del col·lectiu per a la ciutat i per a les Festes d’Elx”.

Així mateix, González ha mostrat la seua satisfacció amb la inauguració d’aquest espai públic com a “Moros i Cristians d’Elx” per a un col·lectiu que representa eixa “espurna i alegria” de les festes que tant les engrandeix.

L’acte, que ha comptat amb l’assistència de quasi un centenar de persones, ha sigut conduït per la secretària de l’Associació, María Ángeles Torres, que ha narrat la història de l’entitat des de la seua fundació en 1977. “Allò que un inquiet professor i els seus alumnes van començar amb una comparsa va donar lloc al naixement d’unes altres que es van unir fins a formar l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx, que va iniciar un llarg camí d’esforç i compromís l’essència i la finalitat del qual va ser i continua sent fer arribar la festa a tots els racons de la geografia espanyola”, ha assenyalat Torres.

El responsable de l’Equip de Govern ha mostrat la seua satisfacció amb la inauguració d’aquest espai públic per a un col·lectiu que representa eixa “espurna i alegria” de les festes que tant les engrandeix

Per part seua, el president ha destacat el creixement i la millora de la festa des de la fundació de l’Associació. “Les Festes de Moros i Cristians són d’Elx i per a Elx i any rere any hem aconseguit ser un referent”, ha afegit Fernández, que ha manifestat “el reconeixement que se li va concedir a l’Associació fa un any com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic, fruit del compromís de tots els festers”. A més, el president ha agraït la voluntat i el suport fonamental de l’Ajuntament en totes les seues peticions.

Moros i Cristians Elx

La celebració de Moros i Cristians a Elx data almenys del segle XVIII, ja que la primera documentació relativa a aquesta festa popular a la nostra ciutat pertany a l’any 1744. Però és en 1977, amb la creació de l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx, quan es va expressar de manera ferma el compromís de portar la Festa de Moros i Cristians a tot Elx. Hui dia, els Moros i Cristians són una part imprescindible de les Festes Patronals, les Ambaixades, Entrades, Alardo i altres actes festers de Moros i Cristians s’han convertit en una cita col·lectiva molt esperada per tota la població, que dona pas a les representacions del Misteri.