Elx celebra la setmana de la mobilitat per avançar en la consecució d’un municipi verd

Elx celebra la setmana de la mobilitat per avançar en la consecució d’un municipi verd

L’edil Esther Díez anuncia que des de la seua Regidoria de Medi Ambient s’instal·laran dos jardins definitius durant el Pàrquing Day a Pere Joan Perpinyà per a generar espais verds aquesta zona


Elx se suma per huitena vegada a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebrarà entre el 16 i el 22 de setembre i en la qual es realitzaran diverses activitats amb l’objectiu de promoure el transport net i contribuir en la consecució d’un municipi verd.

Tal com ha explicat la regidora de Mobilitat, Esther Díez, a partir del divendres 16, se celebraran a Elx cursos de circulació urbana, reparació de bicicletes i marxes ciclistes i a peu pel terme municipal.

Aquesta huitena edició de la Setmana Europea de la Mobilitat s’inaugurarà el divendres 16 amb el Pàrquing Day, en el qual diverses places d’aparcament i espais de la ciutat es convertiran en jardins efímers per un dia per a advocar per una major seguretat, ecologia i carrers equitatius per a les persones. “D’aquesta manera aconseguim que la ciutadania entenga totes les possibilitats que tenen els nostres barris i pedanies si les pensem més enllà de l’ús exclusiu dels vehicles de motor”, ha assenyalat Díez, que també ha detallat que “aquests pàrquings Day es realitzen en col·laboració amb l’Associació de Veïns d’Altabix, usuaris de l’Hort de la Cuerna, de l’Hort de Felip, de l’Associació de Veïns de Sant Antoni i l’Associació de Belles arts”

Els jardins efímers se situaran a l’avinguda de les Corts Valencianes, Filet de Fora, Mestre Albéniz i Pere Joan Perpinyà, aquests últims desenvolupats per la Regidoria de Medi Ambient seran definitius. “Es tracta de jardins que se situaran en espai que hem guanyat amb l’accessibilitat de parades d’autobús en aquesta zona i que tenen per objectiu reverdir aquest eix principal de la ciutat”, ha assenyalat Díez

El dissabte 17 es desenvoluparà una marxa senderista al Pantà, per a reforçar el valor de la mobilitat per als vianants i promoure la cura d’aquest entorn natural municipal.

De cara al diumenge 18 tindrà lloc una marxa ciclista urbana de 6,5 km realitzada en col·laboració amb l’Associació de Veïns de la Penya de les Àguiles i que partirà des del centre social d’aquesta pedania a les 9.30 del matí i des de la Plaça de Baix a les 10.00.

“En aquesta setmana de la mobilitat volem també fomentar la formació, una formació que dona l’escola d’educació viària al llarg de tot l’any i que se suma a les infraestructures amb els carrils bici a l’avinguda d’Alacant i Pere Joan Perpinyà, que estan prop de culminar i també de la mà de l’ampliació d’altres serveis com les 20 estacions de Bicielx que hem posat en marxa”, ha manifestat l’edil, que ha afegit que  “la Setmana de la Mobilitat és una bona oportunitat per a arrancar aquest curs en el qual la mobilitat sostenible continuarà sent protagonista de les polítiques municipals”.

361 persones han mort enguany a la Comunitat Valenciana a conseqüència de l’onada de calor, i això vol dir que les polítiques verdes que estem desplegant, són la responsabilitat que tenim, són una qüestió de salut pública. I per això continuarem desenvolupant aquestes polítiques de mobilitat sostenible que són clau en eixa transformació del nostre municipi”, ha destacat la regidora.

Per part seua, Julio Fernández, coordinador de l’Escola d’Educació Viària de la Polícia Local, ha anunciat que es realitzaran cursos de ciclisme urbà i mecànica bàsica de la bicicleta. Els cursos de ciclisme urbà seran el dilluns 19 i el dimecres 21 de 19.30 a 21.30 al Parc Infantil de Trànsit i estaran desenvolupats per l’Escola d’Educació Viària Pedro Tenza. Per part seua, els cursos de mecànica bàsica de la bicicleta es realitzaran el dimarts 20 a la Paça de Baix i el dijous 22 a la Plaça del Congrés Eucarístic en horari de 19.30 a 21.30.

Els cursos tenen places limitades, per la qual cosa és necessari realitzar una inscripció prèvia a través del web www.elche.es/va/mobilitat/setmana-mobilitat