Elx és el municipi que més inversió presenta a la convocatòria d’ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible en projectes de dinamització comercial

Elx és el municipi que més inversió presenta a la convocatòria d’ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible en projectes de dinamització comercial

La Regidoria de Comerç presenta projectes per valor de més de 100.000 euros i rep la subvenció màxima que concedeix la Conselleria


Elx és el municipi valencià que més inversió en projectes ha presentat a la convocatòria d’enguany de les Ajudes AFIC per a la realització d’accions de promoció i dinamització del comerç en àrees urbanes. El valor dels projectes presentats per la Regidoria de Comerç ascendeix a 104.140 euros, pels quals s’ha rebut una subvenció de 25.000 euros, el màxim possible establit per a aquestes ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç.

Felip Sánchez, regidor de Comerç, ha manifestat que “el fet que se’ns haja atorgat el màxim possible de la subvenció i que hàgem sigut la localitat que ha presentat més inversió en projectes reflecteix la ferma aposta d’aquesta Regidoria per promoure accions i projectes que dinamitzen les zones comercials de tot el municipi i atraguen més públic al comerç i l’hostaleria il·licitana”.

“Les noves zones per als vianants, a més de les campanyes i esdeveniments que hem anat desenvolupant al llarg de l’any, com els actuals bons consum, s’han traduït en més activitat i moviment als carrers, cosa que ha repercutit de forma molt positiva en el comerç i en l’hostaleria, segons ens traslladen les diferents associacions d’aquests sectors. Pel tant, la subvenció d’AFIC suposa un suport per a continuar emprenent aquesta classe d’accions”, ha destacat l’edil.

Les ajudes AFIC que ha rebut l’Ajuntament s’han emmarcat en tres classes de projectes: les campanyes de promoció, les eines informàtiques i la formació.

Les campanyes de promoció que ha presentat la Regidoria i que han sigut subvencionades han sigut: la campanya de Sant Valentí, les de Dia del Pare i de la Mare, la Fira de Sant Jordi, el Dia de Star Wars i el Dia de l’Orgull Friki.

A més, les ajudes donen suport a l’actualització i al manteniment de programes i eines telemàtiques de gestió (subscripció INTRAFIC bàsica, actualització i manteniment) i l’assistència del personal tècnic AFIC a accions tècniques i formatives d’interés per al sector comercial.