Igualtat impulsa una campanya audiovisual, unes jornades i una exposició per a sensibilitzar sobre el tràfic de persones

Igualtat impulsa una campanya audiovisual, unes jornades i una exposició per a sensibilitzar sobre el tràfic de persones

L’edil de l’àrea, Mariano Valera, reafirma el compromís de l’Equip de Govern contra aquest delicte i convida la ciutadania a inscriure’s a través del correu igualdad@elche.es en les II jornades que es duran a terme al Centre de Congressos en les quals intervindran Antonio Asensio, Mónica Alario o Amelia Tiganus


Un any més l’Ajuntament d’Elx es posiciona contra el tràfic i l’explotació de persones. La Regidoria d’Igualtat i Casa de la Dona han impulsat una campanya, unes jornades de sensibilització i una exposició que es desenvoluparà amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, que tindrà lloc el pròxim 23 de setembre. L’edil de l’àrea, Mariano Valera, ha presentat la campanya “Si tu pagues, elles ho paguen” contra el tràfic d’éssers humans per a sensibilitzar sobre aquesta realitat. “Cada vegada que un home paga per sexe està contribuint al fet que les dones siguen venudes com a objectes”, ha destacat l’edil, que ha explicat que la campanya es difondrà tant en xarxes socials com en mitjans de comunicació i anirà dirigida a la població masculina.

L’edil ha ressaltat “la importància de visibilitzar aquest dia ja que en l’actualitat es trafica amb milers de persones a tot el món i la majoria d’aquestes són dones” i ha qualificat l’explotació sexual com “l’esclavitud del segle XXI” ja que xiquetes i dones representen el 95% de les víctimes. A més, ha recordat que Espanya és un dels principals països en el consum de prostitució del continent, així com un dels territoris més assenyalats de control i trànsit de xarxes de tràfic.

Valera ha afegit que “el tràfic de dones i l’explotació sexual són fets delictius tipificats en el nostre codi penal com molt greus ja que afecten els nostres drets fonamentals. Aquests delictes tenen com a objectiu abastir la prostitució que constitueix un negoci lucratiu pel qual la comet”.

Exposició “Punt i Seguim. La vida pot més”

A més, Valera ha anunciat que el centre cultural de les Clarisses acollirà a partir del 13 de setembre i fins al pròxim 25 de setembre l’exposició “Punt i Seguim. La vida pot més”, una recopilació de 41 fotografies realitzades pel fotògraf Fernando Mármol els protagonistes de les quals són homes i dones víctimes i supervivents del tràfic, que a més comparteixen les seues vivències en els textos que acompanyen les imatges.

Amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, el pròxim 23 de setembre es durà a terme la lectura del manifest A la Plaça de Baix i Les Clarisses acollirà des de demà fins al 25 de setembre una mostra de 41 fotografies que reflecteixen aquesta crua realitat

El 21 de setembre tindrà lloc una xarrada de sensibilització a les 18.30 hores al mateix lloc. També s’han programat diverses taules informatives que es desenvoluparan a la Marina el dia 13 de setembre, a la Baia el 14, a Torrellano el 16 i a la Plaça de Baix el 20.

Així mateix, el Centre de Congressos acollirà el pròxim 22 de setembre la II jornada contra el Tràfic i l’Explotació Sexual en la qual intervindran experts en la matèria com Antonio Asensio, membre de la Unitat del Tràfic de la Guàrdia Civil; Mónica Alario, doctora d’estudis de gènere; i el testimoniatge d’Amelia Tiganus, escriptora i supervivent del tràfic. L’edil ha recordat que l‘esdeveniment tindrà caràcter presencial i les inscripcions es poden realitzar a través del correu igualdad@elche.es fins a completar aforament.

Finalment, el 23 de setembre es durà a terme un acte institucional a les 12.00 hores a la Plaça de Baix que consistirà en la lectura del manifest amb una actuació del grup Arán acompanyat amb una ballarina performance.

Valera ha convidat tots els il·licitans i il·licitanes a inscriure’s en aquesta jornada, i s’ha mostrat categòric en la postura de l’Equip de Govern enfront de la prostitució.