La cantautora María Peláe actuarà en l’acolorit Orgull LGTBI d’Elx, que s’estendrà per primera vegada durant tot un cap de setmana

La cantautora María Peláe actuarà en l’acolorit Orgull LGTBI d’Elx, que s’estendrà per primera vegada durant tot un cap de setmana

L’edil Mariano Valera presenta la programació que es desenvoluparà els dies 16, 17 i 18 de setembre, amb novetats com una fira provincial d’associacions LGTBI, una festa amb camions de cuina sobre rodes a la rotonda del Parc Municipal o una paella gratuïta al Passeig de l’Estació


La cantautora María Peláe actuarà en l’acolorit Orgull LGTBI d’Elx, que s’estendrà per primera vegada durant tot un cap de setmana, des del divendres 16 a la vesprada fins al diumenge 18 de setembre al migdia. L’edil de Drets Socials, Igualtat i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, acompanyat per la responsable de la Secretaria de Dona i Polítiques LGTBI de CCOO Vinalopó-Vega Baixa, Silvia Catalán, els presidents de Dimove i Elx Acoge, Pablo Espinosa i Francisco Cámara, respectivament, i la treballadora social d’aquesta última entitat, Sandra Pino, ha presentat la programació en la qual no faltaran clàssics com la manifestació reivindicativa i novetats com una fira provincial d’associacions LGTBI, una festa amb camions de cuina sobre rodes a la rotonda del Parc Municipal o una paella gratuïta al passeig de l’Estació.

“L’Orgull ronda entorn del reconeixement i la visibilitat de la comunitat LGTBI, la seua realitat i potencial transformador i cohesionador de la societat”, ha avançat Valera, que ha recalcat que l’esdeveniment està organitzat pel servei municipal Elx LGTBI i la Taula de Treball en la qual “entitats i administracions de tots els àmbits estem fent un esforç perquè es reconeguen drets humans bàsics com ser, expressar-se i estimar lliurement”, ha assenyalat. En eixe sentit, l’Orgull d’Elx, que tanca les celebracions Pride del continent europeu des de fa alguns anys, s’emmarca en les accions de la Regidoria al costat de diferents col·lectius amb la finalitat de conscienciar la població il·licitana sobre “la necessitat de treballar a favor de la igualtat, en defensa dels drets humans i la protecció dels drets fonamentals de les persones LGTBI”.

El dissabte 17 se celebrarà la manifestació sota el lema ‘Elx, orgullosa a tot color’, que partirà des de la plaça dels Algeps a les 18.30 fins a la rotonda del Parc Municipal, on a les 21.30 hores l’espai públic obrirà les seues portes per a acollir la festa reivindicativa pels drets del col·lectiu

Quant a la programació, Valera ha precisat les diferents activitats obertes “a les famílies, activistes i tota persona amistosa d’Elx, la Comunitat València i de la resta del país”. En concret, el divendres 16 de setembre a les 19.00 hores se celebrarà una Marxa Arc de Sant Martí que recorrerà diversos carrers entre la Plaça de Baix i la de les Flors, on començarà una “carrera de talons”, els guanyadors de la qual seran reconeguts amb un trofeu. El dissabte 17, de 09.00 a 14.00 hores al passeig de l’Estació, hi haurà una jornada esportiva acompanyada d’activitats infantils com un circuit de karts a pedals en col·laboració amb Dimove; a les 18.30 hores arrancarà la tradicional manifestació per a visibilitzar el col·lectiu sota el lema “Elx, orgullosa a tot color”, que eixirà des de la plaça dels Algeps fins a la rotonda del Parc Municipal; i, a les 21.30 hores, aquest últim espai públic obrirà les seues portes per a acollir la festa reivindicativa pels drets LGTBI.

La festa d’accés gratuït, encara que amb necessitat d’invitació que es podrà aconseguir en Instanticket des del dilluns 12 de setembre a les 17.00 hores, comptarà amb food trucks i les actuacions de La Rubia y la Calva, Alex Guirao, DJ Michiwoki i María Peláe. Aquesta última artista coneguda en el panorama nacional, ha participat en concursos televisius i és autora dels àlbums Hipocondría i La folcrónica, amb unes lletres caracteritzades per la crítica social i l’humor fusionant el flamenc amb ritmes més actuals, tal com ha explicat el regidor. El diumenge 18 de setembre serà el torn de la primera fira provincial d’entitats LGTBI a la Glorieta a partir de les 12.00 per a, a continuació, a les 13.30 al passeig de l’Estació, de la paella temàtica LGTBI amenitzada per DJ Mia Wallas, i les entrades de la qual també es podran adquirir gratuïtament en Instanticket.

Fem una crida als il·licitans i a les il·licitanes perquè participen en l’Orgull i així podem, entre totes i tots, continuar fent un municipi il·licità més divers, respectuós i visible”, ha manifestat l’edil, que ha afegit que l’objectiu és “fer de la nostra ciutat un espai segur i lliure de prejudicis per a la diversitat sexual en totes les seues manifestacions”. Unes paraules que ha refrenat la responsable de la Secretaria de Dona i Polítiques LGTBI de CCOO, que ha agraït i ha felicitat la Regidoria perquè l’Orgull s’organitze conjuntament amb les entitats de la Taula de Treball LGTBI; una efemèride “necessària mentre continuem patint lgtbifòbia”, ha postil·lat Català.

Continuarem treballant perquè no existisca cap mena d’homofòbia, a l’àmbit institucional tenim totes les eines perquè no existisca cap mena de discriminació legal, però hem de continuar lluitant contra l’homofòbia social que en moltes ocasions ens trobem en diferents formes”, ha dit finalment Valera.