La Regidoria de Cultura i el Consorci de Museus inauguren l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ a l’Escorxador i a la Llotja Medieval

La Regidoria de Cultura i el Consorci de Museus inauguren l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ a l’Escorxador i a la Llotja Medieval

L’edil de l’àrea, Marga Antón, i el director de l’organisme, José Luis Pérez Pons, presenten una mostra que podrà visitar-se fins al pròxim 1 de novembre en ambdós espais, que acullen en el seu conjunt 19 obres d’artistes de les tres províncies de la Comunitat adquirides pel Consell en 2021


L’avantguarda autonòmica de l’art contemporani es dona cita a l’Escorxador i a la Llotja Medieval fins a l’1 de novembre amb l’exposició ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana’, que ha sigut inaugurada al migdia per la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, Marga Antón, i pel director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pons. Gràcies a l’acord entre ambdues entitats, que va possibilitar a l’abril una mostra monogràfica d’artistes alacantins als esmentats espais, la capital del Baix Vinalopó exposa ara, per primera vegada, les últimes adquisicions que han passat a formar part de la col·lecció del Consell durant l’any passat.

“Des de l’any 2017, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va iniciar la brillant acció de començar a crear la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, amb el propòsit de reunir les peces més representatives de l’actualitat artística valenciana realitzades per autors nascuts o residents a la nostra comunitat. Gràcies a la línia de col·laboració establida a principis d’enguany entre el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, hui tinc el plaer de poder presentar, per primera vegada, a la nostra ciutat les últimes adquisicions que han passat a formar part d’aquesta important col·lecció durant l’any 2021”, ha indicat Antón.

“En només cinc anys són ja 129 obres d’art adquirides per la Conselleria, amb les quals la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ va agafant forma i guanyant identitat. Una col·lecció que cuida la presència equilibrada de dones i homes, la representació territorial, la intergeneracionalitat i la diversitat de tècniques artístiques del present creatiu”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont. “Amb aquesta exposició -ha continuat Pérez Pont-, que va arrancar al Centre del Carme el mes de maig passat i que ara arriba a Elx, contribuïm a visibilitzar el talent de les nostres creadores i creadors, alhora que impulsem el teixit artístic en la seua riquesa de llenguatges i formats”, ha afegit.

‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’ reuneix 19 peces representatives del panorama artístic valencià, amb obres de Clara Sánchez Sala, Geles Mit, Joan Sebastián, Manuel Sáez, María Dolores Mulá, María Zárraga, Pascual Arnal, Paula Prats, Perceval Graells, Raúl Belinchón, Rebeca Plana, Ricardo Cases, Robert Ferrer i Martorell, Rosalía Banet, María Llopis i Silvia Molinero Domingo a L’Escorxador Centre de Cultura Contemporània, i les obres de Carmen Ballester, Eduardo Infante i Pamen Pereira a la Llotja Medieval. Després del seu reeixit pas pel Centre del Carme Cultura Contemporània de València durant els mesos de maig i setembre, en els quals ha rebut un total de 20.287 visitants, la mostra comença amb la seua itinerància per altres punts de la Comunitat i Elx és la primera parada d’aquest recorregut.

L’exposició, que es podrà visitar fins a l’1 de novembre, reuneix 19 obres que representen una mostra del panorama artístic actual de la Comunitat Valenciana

La mostra compta amb una presència equilibrada d’artistes de Castelló, Alacant i València, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques. La varietat de formats, amb propostes de pintura, escultura, aquarel·la, dibuix, fotografia, vídeo i instal·lacions, evidència la varietat de registres amb la qual els artistes de la Comunitat Valenciana aborden la creació artística i la realitat del nostre temps. El recorregut ofereix una visió polièdrica de les peces i dels diàlegs que es generen entre elles. El temps i la memòria, els plantejaments feministes, les friccions entre el quotidià i el tecnològic, el binomi individu i societat, la cultura de la sostenibilitat o la incansable cerca de la utopia són alguns dels assumptes al voltant dels quals orbiten les obres d’aquesta exposició que estarà disponible fins al pròxim 1 de novembre a l’Escorxador i a la Llotja Medieval.

Les il·licitanes María Dolores Mulá –cartellista del Misteri en 2019 i directora de la reoberta Escola de Pintura de l’Hort del Xocolater– i Perceval Graells, presents en un acte al qual també han assistit el director de l’Escorxador, José Luis Mas, i la directora del Museu de la Mar de Santa Pola, María José Cerdà, han agraït a la Conselleria i a la Regidoria aquesta iniciativa.

‘Estudio de caminante’  a l’Orde Tercer

D’altra banda, la sala d’exposicions de l’Orde Tercer comptarà amb l’exposició ‘Estudi de Caminante’ de Pablo Bellot, que també ha sigut present en la inauguració d’aquest matí. La mostra de l’artista alacantí, que podrà ser visitada des del 26 de setembre fins a l’1 de novembre, ha sigut creada pel mateix Bellot al costat de la Regidoria de Cultura i del Consorci de Museus a partir de la peça ‘Caminante’, que va ser adquirida en 2020 per a ser integrada en la col·lecció de la Generalitat. L’acte d’inauguració serà el 23 de setembre a les 19.00 hores.