La Regidoria de Festes incrementa l’ajuda al Centre Aragonés per a la celebració del Pilar

La Regidoria de Festes incrementa l’ajuda al Centre Aragonés per a la celebració del Pilar

L’edil de l’àrea, Mariola Galiana, firma un conveni amb al president de l’entitat, Javier Jarque, i explica que la subvenció passarà de 3.800 a 5.000 euros, com a prova del compromís amb la comunitat aragonesa


La Regidoria de Festes incrementa l’ajuda al Centre Aragonés per a la celebració de les Festes del Pilar. Un conveni de col·laboració que han signat l’edil de l’àrea, Mariola Galiana i el president de l’entitat, Javier Jarque.

“Enguany hem volgut augmentar la subvenció, que passarà de 3.800 a 5.000 euros, com a prova del nostre compromís amb la comunitat aragonesa del municipi d’Elx”, ha explicat Galiana. “Un compromís que va més enllà d’allò econòmic. També ens bolquem en mitjans tècnics, cessió d’espais i en l’organització d’actes i festivitats que duen a terme al llarg de l’any”, ha afegit. A més, ha assegurat que es tracta d’una celebració que té una “gran acceptació entre el públic il·licità i una cita imprescindible en el nostre calendari fester”.

“Volem manifestar així el suport de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Festes, per a fomentar les festes que la comunitat aragonesa prepara des de fa dècades al nostre municipi”, ha manifestat l’edil. El principal objectiu del conveni és promoure i col·laborar en la celebració de les Festes del Pilar, a més de “la realització del festival de jotes i el manteniment de la tradició aragonesa, així com la participació del centre en les nostres festes patronals i tradicions”.

El Centre Aragonés porta funcionant a Elx 42 anys. “Divulguem la cultura i els costums aragonesos a Elx, i portem el nom del municipi il·licità més enllà”, ha explicat Jarque.

Aquesta col·laboració és una manera de mantindre els llaços interculturals entre la comunitat aragonesa i la il·licitana. “Sempre participen de manera activa en el cercle fester de la nostra ciutat”, ha assegurat Galiana. A més, ha afegit que “no sols se cenyeixen als límits del nostre municipi, sinó que també participen en trobades i congressos fora de la ciutat, portant el nom d’Elx per tota la geografia espanyola”.

 

Els actes començaran aquesta vesprada al Saló de Plens de l’Ajuntament amb la presentació del cartell de les Festes del Pilar i de la revista, així com amb l’anunci del pregoner d’aquest any 2022

Els actes començaran aquesta vesprada al Saló de Plens de l’Ajuntament amb la presentació del cartell de les Festes del Pilar i de la revista, així com l’anunci del pregoner d’aquest any 2022. “Una cita que no havíem dut a terme abans i que dona el tret d’eixida de les festes”, ha anunciat el president.

El pregó se celebrarà el pròxim 1 d’octubre a la sala de la Fundació Mediterrani. Els actes continuaran el 9 d’octubre amb jocs tradicionals al carrer del centre. L’11 d’octubre es durà a terme la ronda-serenata que arribarà fins a la basílica de Santa Maria amb actes reverencials a la verge. Per a finalitzar, l’endemà, es durà a terme un festival de jotes obert al públic al Gran Teatre.

“Des del Centre Aragonés desitgem que els il·licitans vinguen a celebrar amb nosaltres les Festes del Pilar”, ha manifestat el president, que ha animat la ciutadania a sumar-se a la celebració i a tots els actes programats. Per part seua, l’edil de Festes ha assegurat que “és motiu d’alegria per a tots poder anunciar aquests actes després d’aquests dos anys sense poder realitzar-los”.