La Trobada Intercases reuneix a l’Hort de Baix al voltant de 800 andalusos del sud de la Comunitat Valenciana

La Trobada Intercases reuneix a l’Hort de Baix al voltant de 800 andalusos del sud de la Comunitat Valenciana

L’alcalde, Carlos González, la regidora de Festes, Mariola Galiana, la presidenta de la Casa d’Andalusia d’Elx, Ángeles Masegosa, i el president de FECUAS, Luis Romero, assisteixen a la cita que ha comptat amb un espectacle protagonitzat per l’escola de Beatriz Arín


L’Hort de Baix ha acollit aquest diumenge 25 al matí una jornada de convivència de Cases d’Andalusia i entitats culturals on han participat al voltant de 800 andalusos i simpatitzants provinents de ciutats com Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan, Torrevella, Xàbia, Calp, Dénia, Ibi, Alcoi, Albacete i Benidorm. La Trobada d’Intercases, que se celebra cada 14 anys a Elx, ha sigut impulsat per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Elx al costat de la Junta d’Andalusia i organitzat per la Federació Cultural d’Andalusia al sud de la Comunitat Valenciana (FECUAS).

A la cita ha assistit l’alcalde, Carlos González, l’edil de Festes, Mariola Galiana, la presidenta de la Casa d’Andalusia d’Elx, Ángeles Masegosa, i el president de FECUAS, Luis Romero Vilches, entre altres autoritats.

L’alcalde ha mostrat el seu orgull i satisfacció que la ciutat il·licitana siga el punt de trobada d’andalusos d’Albacete i la província d’Alacant. Així mateix, González ha assenyalat que “a mitjan segle passat més de 40.000 andalusos van deixar la seua terra i van vindre a Elx a viure i a treballar, la qual cosa ha deixat profundes arrels a la nostra ciutat”.

Elx té una profunda ànima andalusa. Fruit del llegat que han deixat tants andalusos amb el seu esforç, talent, il·lusió i creativitat que han posat al llarg dels anys per a tirar avant les seues famílies i alhora a aquesta ciutat”, ha manifestat el regidor il·licità; al seu judici tot això ha provocat que s’haja produït una fusió de cultures. “Els il·licitans en bona part ens hem impregnat de la cultura, patrimoni, gastronomia i la idiosincràsia del poble andalús, i a la vegada els andalusos també s’han impregnat de la cultura d’Elx”, ha afegit.

El regidor il·licità agraeix a les generacions d’andalusos i d’andaluses tot allò que han deixat al municipi “que ha servit per a generar qualitat de vida i benestar, així com perquè Elx prospere i es convertisca en una gran ciutat”

A més, l’alcalde ha agraït a les generacions d’andalusos i andaluses tot allò que han deixat al municipi “que ha servit per a generar qualitat de vida i benestar, així com perquè Elx prospere i es convertisca en una gran ciutat”.

Per part seua, el president de FACUAS ha expressat la seua gratitud a l’Ajuntament per fer possible que es realitzara aquest esdeveniment.

Durant l’acte els assistents han pogut gaudir d’un espectacle protagonitzat per l’escola de Beatriz Arín on el flamenc, el ball i el cant s’han fusionat amb el magnífic entorn del palmerar.

Per a finalitzar,  s’ha celebrat un menjar de germandat, en la qual convidats i amfitrions han compartit experiències i impressions de la jornada.