L’Ajuntament i AFAE programen xarrades, un concert i actes reivindicatius per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzhèimer

L’Ajuntament i AFAE programen xarrades, un concert i actes reivindicatius per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzhèimer

Els edils de Drets Socials i Política de Majors, Mariano Valera i Puri Vives, respectivament, la presidenta de l’associació, Marisa Moreno, donen a conéixer els actes d’enguany que començaran el dimecres 21 de setembre


L’Ajuntament i l’Associació de Familiars de Persones amb Alzhèimer d’Elx (AFAE) han programat xarrades, un concert i actes reivindicatius per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzhèimer. Els edils de Drets Socials i Polítiques de Majors, Mariano Valera i Puri Vives, respectivament, i la presidenta de l’entitat, Marisa Moreno, han donat a conéixer el programa d’enguany, que començarà el pròxim dimecres 21 de setembre.

Les activitats preparades inclouen xarrades i taules informatives per a conscienciar la ciutadania, programes de ràdio i televisió amb la col·laboració d’especialistes, actes reivindicatius, a més d’un concert oferit per Grup Ternari i l’exposició d’art ‘Pintem els nostres records’, d’obres d’usuaris de l’associació. “Aquestes activitats representen la punta de l’iceberg, la part visible de tot el que l’associació desenvolupa al nostre municipi i comarca”, ha assegurat l’edil de Drets Socials.

Els objectius d’aquesta programació són principalment “conscienciar la societat sobre aquesta malaltia que afecta no sols el pacient, sinó també el seu entorn familiar i reivindicar millores”, ha explicat la presidenta d’AFAE. A més, ha afegit que és essencial donar a conéixer aquesta entitat, composta per famílies il·licitanes amb diagnòstic d’aquesta malaltia degenerativa “a fi que sàpien que no estan sols”.

Un any més, des de la Confederació Espanyola d’Alzhèimer (CEAFA) es posa en marxa la campanya ‘Mans per l’Alzhèimer’ per a pujar imatges i vídeos amb guants verds com a símbol d’ajuda i d’esperança

“El treball social és fonamental per a detectar possibles casos i realitzar un seguiment adequat, sense oblidar la gran labor que fan les famílies”, ha explicat Vives. A més, ha posat l’accent que “és important crear consciència social i que posem tots els recursos a la disposició de les persones que pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars”. La Regidoria de Polítiques de Majors ha organitzat una de les xarrades incloses en la programació: ‘Davant l’Alzhèimer, posa’t les piles’.

Un any més, des de la Confederació Espanyola d’Alzhèimer (CEAFA) ha posat en marxa la campanya ‘Mans per l’Alzhèimer’ per a dur a terme una difusió en xarxes socials. Consisteix a fer una foto mostrant una o diverses mans verdes a través d’una cartolina o guants d’eixe color i publicar-la amb l’etiqueta #MansPerlAlzhèimer o #ManosPorElAlzhéimer. “Mans verdes com a símbol de necessitat d’ajuda i d’esperança per a les persones amb alzhèimer i per a tot el col·lectiu”, ha explicat Moreno, que ha finalitzat donant importància a la necessitat de “ser capaços entre tots els il·licitans de construir una societat amigable i no excloent amb la demència, que cuide dels seus pacients amb humilitat, respecte i dignitat”.

Finalment, tant l’edil de Drets socials com l’edil de Polítiques de Majors han agraït la gran labor de l’associació i el seu equip. “On l’Administració no pot arribar, ací actuen entitats com AFAE”, ha agraït Valera.