L’alcalde anuncia que els Moros i Cristians es preparen per a acollir al febrer la seua Assemblea Nacional i des de l’Ajuntament es planteja treballar per a la seua declaració com a Festa d’Interés

L’alcalde anuncia que els Moros i Cristians es preparen per a acollir al febrer la seua Assemblea Nacional i des de l’Ajuntament es planteja treballar per a la seua declaració com a Festa d’Interés

El responsable de l’Equip de Govern, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, van assistir al sopar de comiat de càrrecs de l’entitat que es va celebrar el divendres 23

 


L’alcalde, Carlos González, va anunciar el divendres 23 a la nit, durant el sopar de comiat de càrrecs de l’Associació de Moros i Cristians, que Elx es prepara per a acollir al febrer l’Assemblea Nacional de Moros i Cristians i que des de l’Ajuntament es planteja treballar per a la seua declaració com a Festa d’Interés.

El regidor il·licità, acompanyat de la regidora de Festes, Mariola Galiana, va recordar durant la gala, que es va celebrar al restaurant Nugolat, alguns dels importants passos que s’han donat en aquests últims anys com l’obertura de la seu de l’entitat amb el monument que la presideix o la denominació de la replaceta que es va inaugurar en la vesprada del divendres.

A més, a aquesta trobada va assistir més d’un centenar de persones, entre elles el president i la vicepresidenta de l’Associació, Julián Fernández i Mari Cruz Pozo, respectivament.

González va traslladar als festers tot el seu suport i els va emplaçar a seguir amb la seua passió pels Moros i Cristians. A més, l’alcalde va mostrar el seu ferm compromís de “continuar treballant junts per a fer de la vostra festa, dels nostres Moros i Cristians, els més bells i rellevants de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”.

El regidor il·licità va mostrar el seu ferm compromís de continuar treballant al costat de l’Associació per a convertir els Moros i Cristians en els més bells i rellevants de la Comunitat Valenciana i d’Espanya

Per a finalitzar l’acte, l’alcalde i la regidora van felicitar i va lliurar les distincions al president de l’Associació, Julián Fernández, al Rei Jaume I, Emilio Domenech, així com als càrrecs sortints, Esteban Canals com a “Banderer”; Justo Alacid Miralles com a “Capità Cristià” i José Eugenio Najas com a “Capità Moro”.