L’IES Misteri d’Elx implementa de manera pionera els cicles superiors experimentals d’FP de Còmic i de Gràfica Interactiva

L’IES Misteri d’Elx implementa de manera pionera els cicles superiors experimentals d’FP de Còmic i de Gràfica Interactiva

L’edil d’Educació, María José Martínez, acompanyada per la directora del centre, Arantxa Martín, valora positivament la notícia que evidencia l’aposta clara per l’FP per part de la Conselleria amb el suport de l’Ajuntament, i destaca que aquests nous títols enriqueixen l’oferta formativa del municipi


Elx comptarà amb els cicles superiors experimentals de Formació Professional de Còmic i de Gràfica Interactiva. L’IES Misteri d’Elx, de manera pionera, al costat de l’IES Benlliure de València, implementarà ambdós cursos l’any acadèmic que està a punt de començar, segons ha informat l’edil d’Educació del Consistori il·licità, María José Martínez.

“Sens dubte és una gran notícia que l’institut Misteri d’Elx compte amb aquests dos nous cicles formatius que afermen la gran faena i l’aposta clara per l’FP per part de la Conselleria d’Educació amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx”, ha manifestat la tinenta d’alcalde, que ha dit que aquests “dos cicles innovadors venen a enriquir l’oferta educativa del centre i del municipi”.

Tal com ha explicat la responsable municipal, la Direcció General d’FP i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria va dissenyar a finals del curs passat un projecte experimental perquè, per primera vegada, s’impartiren aquests dos ensenyaments professionals de la família d’Arts Plàstiques i Disseny en instituts de Secundària. Concretament,  l’IES Misteri d’Elx de la capital del Baix Vinalopó i al Benlliure de València, per als quals ja està oberta la preinscripció.

La directora de l’institut Misteri d’Elx, Arantxa Martín, que ha assenyalat que els interessats poden ampliar la informació sobre aquests cicles visitant el mateix centre, el seu web o telefonant, ha afirmat que suposa “un suport importantíssim als ensenyaments artístics i a la ciutat d’Elx; una mostra que l’educació pública continua buscant escenaris de millora continus”. “Per a l’IES Misteri d’Elx”, ha agregat, “és una eixida natural; els instituts han de buscar una identitat pròpia concorde a les necessitats del seu alumnat”.

A més, tant la regidora com la directora de l’institut han indicat que aquests dos cicles presenten una elevada ocupabilitat que permetrà als estudiants de batxillerat artístic d’Elx tindre una nova opció de formació perquè no hagen de marxar-se a altres localitats. Recorden que l’accés és directe amb Batxiller, un títol de tècnic en FP o una titulació universitària, i que es realitzarà una prova d’accés específica programada per a finals de setembre.