L’Orde Tercer inaugura demà, 23 de setembre, la mostra d’art contemporani ‘Estudio de caminante’ de l’artista alacantí Pablo Bellot

L’Orde Tercer inaugura demà, 23 de setembre, la mostra d’art contemporani ‘Estudio de caminante’ de l’artista alacantí Pablo Bellot

L’edil de Cultura, Marga Antón, afirma que l’exposició que s’obri aquest divendres a les 18.30 hores “està plantejada per a generar un diàleg amb la sala, amb la seua història i amb el conjunt arquitectònic del qual forma part”, en una iniciativa fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Consorci de Museus per a exhibir la Col·lecció d’Art Contemporani del Consell


L’exposició ‘Estudio de caminante’, de l’artista alacantí Pablo Bellot, serà inaugurada demà, divendres 22, a la sala d’exposicions de l’Orde Tercer a les 18.30 hores, tal com ha informat l’edil de Cultura, Marga Antón. Una mostra d’art contemporani que romandrà a l’antiga capella fins a l’1 de novembre i que sorgeix de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Elx i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. L’exposició té una gran càrrega d’instal·lació, adaptant les obres a l’arquitectura especifica de l’Orde Tercer que realça tant l’espai com els quadres. “Està plantejada per a generar un diàleg amb la sala, amb la seua història i amb el conjunt arquitectònic del qual forma part”, ha destacat Antón.

La peça principal és la instal·lació ‘Estudio de caminante número 90’, adquirida pel Consell en la III edició de d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana i aquesta es pren com a eix central d’una mostra que, a més, consta de quatre pintures sobre llenç i tres sobre paper de diversos formats que pretenen generar una cronologia de la investigació pictòrica de la sèrie ‘Caminante’, que constata la desintegració de l’individu en la desmaterialització de la mateixa pintura, plasmat en rostres que es descomponen en un procés de destrucció del visible.

Tal com ha assenyalat el mateix artista, ‘Caminante’ és un projecte que descriu l’ara, la impossibilitat de la imatge i allò antivisual com a reflex del moment contemporani. Per a mostrar el germen d’aquesta sèrie l’exposició, ha explicat, compta amb peces inicials en les quals es poden reconéixer les formes del rostre i avancen el procés de desmaterialització de la forma i la matèria segons passen els anys, ens endinsa a poc a poc en taques abstractes que simulen o ens remeten a un cap, però on no identifiquem res, endinsant-nos en la impossibilitat de la imatge i s’emfatitza d’aquesta manera la matèria, la descomposició de la pintura i de l’individu i es dirigeix tot cap al procés de creació, amb uns resultats més abstractes.

Aliança institucional per l’art contemporani

D’aquesta manera, la Regidoria de Cultura continua oferint al Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana els seus espais per a exposar els fons de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, una col·lecció que va pel seu cinqué any consecutiu d’adquisicions per a crear un patrimoni d’art contemporani les obres del qual constitueixen un reflex de l’art valencià del nostre temps. En eixe sentit, dimecres passat, 21 de setembre, Antón i el director del Consorci, José Luis Pérez Pons, van inaugurar ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana V’ a l’Escorxador i a la Llotja Medieval. I van fer el mateix a l’abril amb una mostra monogràfica d’artistes alacantins en ambdós espais culturals.