Un emotiu pregó de Blanca Paloma obri les festes de l’Altet en honor a Sant Francesc d’Assís

Un emotiu pregó de Blanca Paloma obri les festes de l’Altet en honor a Sant Francesc d’Assís

L’alcalde, la regidora de Festes i membres de la Corporació assisteixen a l’acte d’imposició de bandes dels càrrecs festers i reines de les festes 2022 celebrat en una abarrotada Plaça Major


Un emotiu pregó de Blanca Paloma, amb moltes referències a la seua infància a l’Altet, va inaugurar les festes patronals d’aquesta pedania il·licitana en honor a Sant Francesc d’Assís.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, la regidora de Festes Mariola Galiana, l’edil de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, el pedani, José Manuel Meseguer, i membres de la Corporació van assistir a aquest multitudinari acte celebrat a la Plaça Major de l’Altet i en el qual van ser presents nombrosos veïns i veïnes. Tampoc van faltar les reines i dames de les festes d’Elx, així com les diferents comissions de festes de la ciutat i del camp.

Un brillant acte en el qual va tindre lloc la imposició de bandes als càrrecs festers, reines i dames 2022.

En un vistós decorat inspirat a la Xina van prendre possessió del seu càrrec les dames infantils 2022 Inés Gonzálvez Oliva i Tatiana Barberá López; la reina infantil, Carla García Ruiz; les dames majors Florència Margariños Dona Cunha i Micaela Agostina Rojas Bearzotti, i la reina major Alejandra Juan Aristazabal. I al costat d’elles, els ‘festers infantils 2022’ Javier Burgos Meseguer i Nagore Ramírez Navarro, i els ‘festers d’honor 2022’ José Juan Segarra i Elodia Clavel García.

La comissió de festes de l’Altet va triar aquest decorat que va ser utilitzat en una anterior edició amb la finalitat de retre homenatge al seu autor, l’artista faller José Muñoz Fructuoso, mort recentment.

Abans del relleu de reines, dames i càrrecs festers, va tindre lloc el pregó de les festes de l’artista multidisciplinària Blanca Paloma, veïna de la pedania i una persona molt estimada pels seus veïns i veïnes.

Blanca Paloma, que enguany també va ser pregonera de les festes d’Elx, va agrair el suport mostrat pels seus veïns en la seua passada participació al ‘Benidorm Fest’.

“Veig moltes cares conegudes i altres noves per a mi. Fa 15 anys que visc fora de l’Altet, però els vincles, les memòries i la mar sempre em porten de tornada a aquesta terra que m’abraça, com la calor de les dunes de la platja, el rumor de les anades i vingudes dels avions, les salutacions quotidianes pels carrers, els negocis familiars de sempre…”, va dir l’artista, que va afegir que “hi ha coses de l’Altet que no canvien. Però, cada vegada que torne trobe que el poble es va nodrint de nous projectes que li donen vida”.

Per part seua, l’alcalde, que va pujar a l’escenari al costat de l’edil de Festes, Mariola Galiana, per a col·locar les insígnies, va agrair la labor realitzada als càrrecs festers sortints i va felicitar els entrants pel seu nomenament. A més, va animar els veïns i les veïnes a gaudir al màxim de les seues festes patronals després de l’aturada dels últims anys per la pandèmia.