Un total de 22 companyies locals, nacionals i internacionals participen en una nova edició d’Elx al Carrer durant aquest cap de setmana

Un total de 22 companyies locals, nacionals i internacionals participen en una nova edició d’Elx al Carrer durant aquest cap de setmana

La iniciativa, organitzada per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de Joventut, VisitElche, Comerç i Medi Ambient de mà de l’Associació Viu Elx al Carrer, comptarà amb actuacions per a tots els públics de diferents disciplines artístiques des de titelles, clown o música fins a dansa, teatre, circ, màgia i improvisació


Circ, teatre, música en directe, dansa i art inundaran els carrers d’Elx durant aquest cap de setmana per a fomentar la creativitat escènica i la cultura popular. L’edil de Cultura i Joventut, Marga Antón, ha presentat una edició especial d’Elx al Carrer, la catorze i mig, al costat dels regidors de Medi Ambient, Esther Deu, i de Comerç, Felip Sànchez, i la seua nova programació de Barris al Carrer, que es durà a terme del 9 a l’11 de setembre i en la qual participaran 22 companyies locals, nacionals i internacionals. El públic tornarà a viure els espectacles en les places de la ciutat, després de dos anys de pandèmia i recuperarà els espais del festival, com la Glorieta, la Plaça de les Flors, la Plaça de Baix, les Eres de Santa Llúcia, la Plaça de Santa Isabel i la Plaça del Congrés Eucarístic.

Aquesta iniciativa organitzada per l’Ajuntament d’Elx amb la col·laboració de l’Associació Viu Elx al Carrer comptarà amb actuacions per a tots els públics de diferents disciplines artístiques des de titelles, clown o música fins a dansa, teatre, circ, màgia i improvisació. I, per descomptat, el cercaviles participatiu. També, es realitzaran tallers en els quals podran participar tota la família.

Com a novetat es duran a terme diversos espectacles en barris que tindran lloc el dia 9 i serviran d’avantsala al mateix festival

La regidora de Cultura ha detallat que el pròxim dissabte 10 es duran a terme alguns espectacles com ara Tipis Art, taller de muixeranga o el circ dels insectes. A més, es podrà gaudir del Premi Feten 2019 al millor espectacle de carrer amb l’actuació d’Oh limpiada i la interpretació de Raptukada que combina el rap amb el ritme de la batucada. Així mateix, participaran l’Escola de Percussió Sonora, l’Escola de Dansa Pilar Sánchez, i l’Escola d’Art Flamenc Noelia García. També tindrà lloc la Lanzadera Musical, Tornillo Gold Edition, Nygra o Piensa en Wilbu, entre altres actuacions.

Barris al Carrer

A més, des de la Regidoria de Comerç s’han programat diversos espectacles en barris que tindran lloc el dia 9 i serviran d’avantsala al mateix festival, per a donar a conéixer aquesta iniciativa i fomentar la participació de la ciutadania. El responsable de l’àrea ha destacat que l’objectiu és reforçar el retorn d’aquest festival coincidint amb la tornada de vacances que va a permetre que puguen assistir moltes persones. Sànchez ha assenyalat que a les 19.30 hores es duran a terme quatre actuacions diferents. Una d’elles al Parc de la Cuerna del barri d’Altabix on actuarà Raptukada; una altra la Plaça d’Algeps de Carrús amb Danseu-vos; una altra en la Plaça de Castella amb N.S.M Teatre; i l’última en la pista del Poliesportiu del Pla amb Battle al Carrer de breakdance en el qual s’entregaran premis al primer i segon lloc de 100 i 500 euros, respectivament.

Per part de la Regidoria de Medi Ambient s’ha donat suport al festival amb la programació d’un espectacle amb un contingut mig ambiental que posa en valor la importància del camp valencià: L’Horta Teatre. L’edil espera que “aquesta acció contribuïsca a sensibilitzar sobre la importància del medi ambient i canviar eixes consciències des d’edats primerenques”.

Per part seua, Pablo Tortosa i Cristina Navarro, membres de l’Associació Viu Elx al Carrer, confien a reactivar aquest festival amb gran acolliment a la ciutat, que compta amb la col·laboració de Cultura, L’Escorxador, Joventut, VisitElche i Medi ambient, de l’Ajuntament d’Elx.