El 25N torna a Elx amb una campanya de sensibilització sobre violència de gènere, la projecció d’un documental, punts informatius i la lectura del manifest

El 25N torna a Elx amb una campanya de sensibilització sobre violència de gènere, la projecció d’un documental, punts informatius i la lectura del manifest

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, presenta la programació i dona a conéixer el cartell per a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona que enguany ha sigut realitzat per una alumna de l’institut l’Assumpció


El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, efemèride per a la qual l’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria d’Igualtat i la Casa de la Dona, han organitzat diverses activitats. Entre aquestes, una campanya de sensibilització, la col·locació de punts d’informació, la projecció d’un documental i la lectura de manifest. El regidor de Drets Socials i Igualtat, Mariano Valera, ha presentat la programació i ha donat a conéixer el cartell que enguany ha sigut realitzat per Claudia Román, alumna de l’institut l’Assumpció.

Des de la Regidoria s’ha impulsat la campanya ‘El silenci social estimula el botxí. La teua veu contra la violència cap a les dones’. “Un missatge que alerta sobre la necessitat de no ser neutrals davant la violència cap a les dones”, ha explicat Valera, que ha destacat que la iniciativa es difondrà mitjançant les xarxes socials, els autobusos i cartelleria física.

A més, s’han habilitat a peu de carrer diversos punts informatius que ja han sigut presents a l’Estació d’Autobusos i a la Plaça Madrid. També es trobaran dimecres a la pedania de l’Altet i divendres a la Plaça de Baix d’11.00 a 13.00 hores.

Les activitats continuaran el pròxim 22 de novembre amb la projecció del documental ‘Patriarcat: L’organisme nociu’ al Centre de Congressos. Un audiovisual, emmarcat en les VIII Jornades de Feminisme per a viure, que mostra quatre dones supervivents de la violència de gènere que conten des de la força i l’empoderament les seues vivències i experiències. Al testimoniatge d’aquestes dones se sumen experts i expertes com Marina Subirats, Miguel Lorente, Ana de Miguel, Isa Duc o Carmen Delgado, que donaran llum sobre diferents temes entorn de la violència masclista. També participen sis estudiants que compartiran les seues reflexions, inquietuds i propostes.

Valera, que ha convidat la ciutadania a inscriure’s a través del correu igualdad@elche.es, ha explicat que “l’objectiu del documental és estimular la implicació social i la transformació social i pedagògica per a combatre la insensibilització i la desinformació”.

El 25 de novembre es durà a terme a partir de les 10.00 hores la lectura del manifest a la rotonda del Parc Municipal. “Un acte en el qual el protagonista és l’alumnat que treballa per l’erradicació de la violència cap a les dones”, ha apuntat l’edil, que ha assenyalat que el cartell que anuncia aquest acte ha sigut realitzat per Claudia Román, alumna de l’institut l’Assumpció, després d’un concurs en el qual ha participat tot el centre educatiu.

Finalment, Valera ha anunciat que es reprén el taller de ioga dirigit a les supervivents de la violència de gènere derivades del Servei d’Atenció a les Dones, les sessions del qual s’allargaran durant tot el mes de novembre.

Una activitat que, segons ha indicat el regidor, “complementa la intervenció que ja es realitza des del servei que ajuda la identificació i el control de les emocions i la construcció de xarxes entre dones”.

Per part seua, la professora de l’institut ha mostrat la seua satisfacció per col·laborar en aquesta iniciativa i ha revelat que l’artífex del cartell es va inspirar en el musical ‘Six’ sobre les sis esposes del rei Enric VIII d’Anglaterra.

El responsable d’Igualtat ha aprofitat l’ocasió per a recordar que “enguany han sigut assassinades 38 dones per les seues parelles o exparelles segons dades oficials i, des que hi ha registres l’any 2003, es comptabilitzen 1.168 dones assassinades, i el nombre de menors és de 48 des que en 2013 es van començar a registrar aquestes dades”. Així mateix, l’edil ha informat que des de 2013 han sigut 363 els xiquets i les xiquetes que han perdut les seues mares a conseqüència d’aquests assassinats.

“L’assassinat masclista és la forma més brutal de violència contra les dones. Lamentablement, tan sols és la punta de l’iceberg de tot un entramat d’agressions continuades i constants que afecten directament la salut mental i física de les dones, com ara la violència econòmica o la psicològica o com els micromasclismes, que tan integrats estan en les nostres relacions socials i que són presents des de la infància de les xiquetes i dels xiquets”, ha assenyalat Valera, que ha acabat recordant que “les dones no desitgen ser víctimes ni valentes, volen ser simplement lliures”.

Obert termini de participació de l’ordenança contra la prostitució

D’altra banda, el regidor ha anunciat que “s’ha obert el termini de participació en l’ordenança contra la prostitució que té com a finalitat promoure l’erradicació de la prostitució i d’altres formes de tràfic i d’explotació sexual al municipi d’Elx, així com protegir els drets de les víctimes”.

D’aquesta manera se sotmet a consulta pública el text preliminar, procés en el qual en un termini de 15 dies, particulars i entitats podran aportar les seues propostes i suggeriments mitjançant el correu electrònic de la Regidoria d’Igualtat i Drets Socials o per instància general en la Seu Electrònica del Consistori.