L’Ajuntament d’Elx aconsegueix per quart any consecutiu el segell Infoparticipa per la transparència de la seua web municipal

L’Ajuntament d’Elx aconsegueix per quart any consecutiu el segell Infoparticipa per la transparència de la seua web municipal

La ciutat se situa entre els 6 municipis més transparents dels 542 de la Comunitat Valenciana amb una puntuació del 96, 15%, complint 50 dels 52 indicadors


L’Ajuntament d’Elx ha aconseguit situar-se per quarta vegada consecutiva entre els 6 municipis més transparents dels 542 de la Comunitat Valenciana. La regidora de l’àrea, Puri Vives, ha recollit en el paranimf de la Universitat CEU-Cardenal Herrera el segell Infoparticipa, distinció amb la qual l’Observatori de Governança, Transparència i RSC (de la universitat valenciana i el Grup d’Investigació ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona) destaca els consistoris i les diputacions de la Comunitat Valenciana més transparents en la gestió de la informació pública.

En concret, la web elche.es ha obtingut una puntuació del 96,15 per cent i ha superat 50 dels 52 indicadors establits per al mesurament del grau de transparència segons la metodologia del Mapa Infoparticipa, un grau de compliment molt elevat que li ha permés aconseguir aquesta distinció.

Onda ha obtingut un 100% de puntuació en l’avaluació del segell, li segueix Gandia amb 98,08%, València amb 96,15%, Elx amb 96,15%, Dénia amb 90,38% i Rafelbunyol amb 88,46%.

La regidora de l’àrea, Puri Vives, recull la distinció en el paranimf de la Universitat CEU-Cardenal Herrera i destaca que “aquest reconeixement és un al·licient per a seguir treballant des del Govern municipal per la qualitat i transparència de la comunicació pública”

Per a Vives “és un orgull que Elx siga distingit pel seu nivell de transparència. Aquest reconeixement és un al·licient per a continuar treballant des del Govern municipal per la qualitat i transparència de la comunicació pública”.

En total, a més dels 6 ajuntaments guardonats en aquesta edició, només 21 ajuntaments de la Comunitat Valenciana superen el 50% d’indicadors de transparència: 12 a València, 6 a Alacant i 3 a Castelló. La majoria dels municipis de menys de deu mil habitants no compleixen amb aquest 50% d’indicadors analitzats. En 114 webs municipals es compleixen entre el 25 i el 49% dels indicadors de transparència i 407 estan encara per davall del 25% de compliment.