El MAHE acull fins al 22 de novembre de 2022 una exposició itinerant per a donar a conéixer a la ciutadania la cultura i tradicions iberes

El MAHE acull fins al 22 de novembre de 2022 una exposició itinerant per a donar a conéixer a la ciutadania la cultura i tradicions iberes

L’edil de l’àrea, Marga Antón, presenta la mostra gratuïta ‘Coneix als ibers’, que també es podrà visitar per Nadal i Setmana Santa en alguns centres socials i la cessió dels quals podran sol·licitar tots aquells centres educatius de Secundària que ho desitgen


Amb motiu del 125 aniversari de la troballa de la Dama d’Elx la sala d’exposicions temporals del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) acull fins al 22 de novembre de 2022 la mostra ‘Coneix als ibers’, la cessió dels quals podran sol·licitar tots aquells centres educatius de Secundària que ho desitgen durant aquest curs. La iniciativa ha sigut impulsada per la Regidoria de Cultura amb l’objectiu d’acostar les tradicions i costums ibers a tots els joves d’Elx. L’edil de l’àrea, Marga Antón, ha presentat aquesta exposició composta per set mòduls que, de manera didàctica, recreen aspectes d’aquesta civilització que, a poc a poc, s’han anat coneixent a través de la investigació.

Antón ha explicat que la cessió als centres serà per un període de dues setmanes i ha assenyalat que se’ls enviarà en breu una circular per a informar-los de les condicions.

Antón informa que l’activitat està composta per sis taules didàctiques, en les quals es mostren diversos aspectes d’aquesta civilització com el territori que ocupaven, la seua escriptura, la seua moneda, els seus atuells ceràmics i les seues gents

El mòdul introductori és un tòtem amb informació sobre la Dama d’Elx i la vestimenta femenina. La regidora ha informat que la mostra és totalment gratuïta i està composta per sis taules didàctiques, en les quals es mostren diversos aspectes d’aquesta cultura com el territori que ocupaven, la seua escriptura, la seua moneda, els seus atuells ceràmics i les seues gents, dades que es coneixen a partir de l’arqueologia.

L’exposició, que es pot llegir tant en valencià com en castellà, és inclusiva, ja que compta amb reproduccions de peces originals i altres elements que estan dissenyats perquè les persones amb alguna discapacitat visual puguen interactuar amb ells. Així mateix, es complementa amb el vídeo ‘Morfogénesis’ per a aquells centres que compten amb un televisor per a poder projectar-lo.

Antón ha apuntat que en període no lectiu, com a Nadal o Setmana Santa, aquesta exposició es podrà visitar en alguns centres educatius de les partides rurals. “Amb aquesta aposta posem en valor aquesta civilització que va ser tan important per a Elx”, ha manifestat l’edil, que ha animat la ciutadania a visitar-la.