El Palau de la Diputació acull aquest diumenge l’eixida de la ‘IV Gran Carrera del Mediterrani’

El Palau de la Diputació acull aquest diumenge l’eixida de la ‘IV Gran Carrera del Mediterrani’

La cita, que tindrà lloc el diumenge 13 de novembre i discorrerà entre els municipis d’Alacant, Elx i Santa Pola, amb la mar Mediterrània com a protagonista d’excepció, ha sigut presentada aquest matí pel president provincial, Carlos Mazón, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Elx, Vicente Alberola, entre altres autoritats


Ja està tot llest per a la ‘IV Gran Carrera del Mediterrani’, un esdeveniment esportiu únic en el món que conjumina running i padel surf. La Diputació d’Alacant impulsa un any més aquesta iniciativa que tindrà lloc el diumenge 13 de novembre i que destaca especialment per la singularitat i bellesa del seu traçat.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, i el diputat d’Esports, Bernabé Cano, han donat a conéixer aquest matí tots els detalls d’aquesta proposta que, com és habitual, discorrerà entre els municipis d’Alacant, Elx i Santa Pola amb la mar Mediterrània com a protagonista d’excepció.

“Aquesta prova, que compta amb un itinerari excepcional que no es troba en cap altra carrera d’Espanya, és una forma original, real i atractiva de difondre la nostra terra. Estem fomentant l’esport, però també estem promocionant els atractius d’Alacant, Elx i Santa Pola”, ha assenyalat el president, que ha anunciat que diumenge que ve tornarà a disputar la mitjana marató com a corredor.

La presentació ha comptat també amb la intervenció de l’alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano; el regidor d’Esports d’Elx, Vicente Alberola; el regidor de Coordinació de Projectes d’Alacant, Antonio Peral; el president del Club Atlètic Montemar, José Pedro García; i el president del Club Esportiu Parres Center, Daniel Parres.

Els representants municipals han agrait la implicació de la Diputació amb aquesta mena d’iniciatives “que tenen una important repercussió per a les seues localitats, no sols a nivell esportiu, sinó també des del punt de vista turístic i econòmic”, ha indicat Serrano.

“Per a la ciutat d’Alacant és un luxe comptar amb una prova tan bella que combina dues modalitats, running i paddel surf, que fan d’aquesta una carrera única”, ha manifestat Peral, mentre que Alberola ha posat en valor “la col·laboració entre el consistori il·licità i la institució provincial per a impulsar aquest esdeveniment”, així com el suport que en aquesta matèria presta la Diputació al municipi.

‘IV Gran Carrera del Mediterrani – Costa Blanca Half Marathon’

Com és habitual, la ‘IV Gran Carrera del Mediterrani – Costa Blanca Half Marathon’ partirà des de la ciutat d’Alacant, a les portes del Palau Provincial, i discorrerà paral·lela a la costa per enclavaments tan emblemàtics com el Parc El Palmerar, les platges d’Urbanova, els Arenals del Sol i el Carabassí o el faro de Santa Pola. En total, 21,0975 quilòmetres que culminaran a la Platja Varadero de Santa Pola.

Al llarg de tot el traçat hi haurà diversos punts d’animació i punts d’avituallament amb aigua, gels energètics i begudes isotòniques. A més, als corredors se’ls oferirà el trasllat amb autobús -amb diferents rutes entre Alacant, Elx i Santa Pola- i un servei de guarda-roba que els permetrà deixar les seues pertinences en el punt d’eixida i recollir-les a l’arribada.

Fins hui s’han sumat a aquesta iniciativa més 2.500 esportistes procedents de 28 països diferents i de ciutats espanyoles com Madrid, Toledo, València, Albacete o Múrcia. En aquest sentit, José Pedro García ha explicat que, de totes les inscripcions rebudes, el 70% són de la província, mentre que el 30% restant procedeix de fora. Així mateix, més del 20% dels participants són dones.

Com a anècdota, destaca la presència de Joan Torné, catedràtic de la Universitat de Barcelona de 60 anys, que diumenge que ve es convertirà en el primer atleta del món a finalitzar 600 mitjanes maratons oficials.

‘IV Gran Carrera del Mediterrani SUP Race’

Ací els paddel surfistes podran triar entre diferents categories, des de la SUB 8 fins a l’Elit Kahuna +50. En el cas concret de l’Elit / SUB 18, la prova tindrà un recorregut de 13 quilòmetres per mar des de la platja d’Urbanova (Alacant), passant pels Arenals del Sol i amb meta a la platja Varadero (Santa Pola).

Com a novetat enguany s’ha incorporat la categoria Amateur Inflable que comptarà amb un recorregut de 5 quilòmetres que podrà realitzar-se amb taules de fins a 14 peus. A més, com es va fer en edicions anteriors, s’ha habilitat la modalitat lúdica rookie perquè totes aquelles persones que no tinguen experiència o acaben d’iniciar-se en aquest esport puguen sumar-se a aquesta jornada. Aquesta serà una carrera no competitiva de 2,5 quilòmetres.

Els campions Rafael Sirvent, Fernando Pérez Serra, Alexia Soto i el mateix Daniel Parres són alguns dels 200 riders que es donaran cita en aquesta competició, que serà puntuable per a la Lliga Fesurfing SUP Race del Circuit Mediterrani i la Copa d’Espanya de llarga distància 2022.

Igual que en la prova a peu, la ‘IV Gran Carrera del Mediterrani Sup Race’ oferirà el servei de trasllat i el de guarda-roba. A més, tal com ha avançat Parres, l’esdeveniment es podrà seguir en streaming a través del canal de YouTube ‘ParresWaterSports’.

Fira del Corredor

Aquesta gran festa de l’esport contempla, a més, el desenvolupament d’una Fira del Corredor als jardins del Palau Provincial, un espai en el qual es duran a terme diverses activitats complementàries, obertes al públic en general, durant els dies previs -divendres 11 i dissabte 12 de novembre-.

Finalment, el president ha destacat la vinculació de la província d’Alacant amb l’esport en general, “un segment en el qual lluitem dia rere dia per a millorar”, i amb les carreres d’aquest tipus en particular, “un àmbit en el qual hem irromput amb força i en el qual ens hem convertit en una referència gràcies al treball, no sols de l’organització, sinó també dels voluntaris i clubs que, em consta, s’han esforçat molt perquè tot isca correctament”.