La campanya D-Valents arriba un any més a 17 instituts d’Elx amb una xarrada de prevenció del VIH i una altra per a conscienciar sobre l’assetjament escolar

La campanya D-Valents arriba un any més a 17 instituts d’Elx amb una xarrada de prevenció del VIH i una altra per a conscienciar sobre l’assetjament escolar

La regidora de Joventut, Marga Antón, i la coordinadora del projecte, Consuelo Albentosa, presenten aquestes activitats que es realitzen amb la finalitat de dotar els joves d’eines per a previndre conductes de risc i reforçar la seua autoestima


La regidoria de Joventut, ha impulsat per sisé any consecutiu la campanya D-Valents amb un taller de prevenció del VIH (virus de la immunodeficiència humana) i conductes sexuals de risc, amb motiu del Dia Mundial de la Lluita Contra la SIDA, l’1 de desembre. La regidora de Joventut, Marga Antón, acompanyada de la coordinadora del projecte, Consuelo Albentosa, han presentat aquesta iniciativa que es desenvoluparà fins al 12 de desembre en 17 instituts del municipi.

Tal com ha destacat Antón, fins al moment aquesta activitat ha arribat a quatre centres educatius (Victoria Kent, San José de Calasanz, La Devesa i Pere Ibarra) on han participat entorn de 650 joves. La setmana que ve aquesta xarrada s’impartirà als instituts Severo Ochoa, Cayetano Sempere i Carrús.

Per part seua, Albentosa ha assenyalat que aquesta mena de xarrades són totalment entretingudes i dinàmiques amb l’objectiu de mantindre l’atenció dels joves. En la primera part del taller s’explica quines són les malalties de risc i s’informa de les dades de contagi mentre que en la segona part s’exposa un cas pràctic en escena de qualsevol situació en la qual es puga ser susceptible de contagi perquè es prenga consciència de la gravetat d’aquesta patologia. A més, es durà a terme una part de precs i preguntes, on s’explicaran els mètodes de barrera a l’hora de previndre aquesta malaltia.

Com en edicions anteriors, des de ‘D-Valentes’ s’anima que totes les persones participen en Facebook i Instagram mitjançant una foto amb missatges relacionats per a conscienciar sobre el tema.

Així mateix, es posarà en marxa de març a juny el taller “Conscienciació contra el bullying”, per a treballar en la lluita contra l’assetjament escolar, el bullying i el bullying LGTBIfòbic.

L’Escorxador acull el pròxim 19 de novembre de 10.00 a 17.00 hores ‘Arcade Game Room’, un espai on compartir, conéixer i comparar videojocs

“Dos iniciatives que es realitzen amb la finalitat de dotar els joves d’eines per a previndre conductes de risc, reforçar la seua autoestima, facilitar-los models que els permeten enfrontar-se, revelar-se i denunciar les situacions d’humiliació o violència, i reivindicar la visibilitat i la igualtat”, ha puntualitzat l’edil.

Arcade Game Room

A més, l’edil de Joventut ha anunciat que l’Escorxador acollirà el pròxim 19 de novembre de 10.00 a 17.00 hores ‘Arcade Game Room’, un esdeveniment amb màquines arcade, ulleres de realitat virtual i màquines japoneses per a crear un espai on compartir i conéixer els principis d’aquests jocs i la comparació amb els més moderns.

Una iniciativa que naix arran de l’èxit de la 2a edició del 2K22 en Carrús, que va tindre lloc divendres passat, en la qual de nou es van combinar videojocs i música i els participants van poder jugar als títols més populars com a FIFA, NBA 2K, Fortnite, Just Dance en diferents zones com la Gamer o Mobile. “Més de 80 joves van gaudir d’aquest esdeveniment amb el qual vam aconseguir una trobada per a reunir-se amb amics i gaudir de la millor diversió i la màxima competició”, ha manifestat la regidora, que ha destacat que “l’objectiu d’aquesta mena d’esdeveniments és que la joventut es reunisca i es socialitze de manera sana i segura”.