La gala final del Certamen Nacional de Joves Cantautors d’Elx comptarà amb l’actuació de l’artista malaguenya María Peláe

La gala final del Certamen Nacional de Joves Cantautors d’Elx comptarà amb l’actuació de l’artista malaguenya María Peláe

L’edil de l’àrea, Marga Antón, presenta la XXIV de l’esdeveniment, que tindrà lloc al Gran Teatre el dissabte 17 de desembre a les 21.00 hores i en el qual els cinc finalistes mostraran el seu talent per a aconseguir el primer premi, dotat amb 1.500 euros


La gala final del Certamen Nacional de Joves Cantautors d’Elx comptarà amb l’actuació de l’artista María Peláe. L’edil de l’àrea, Marga Antón, ha presentat la XXIV edició de l’esdeveniment, que tindrà lloc al Gran Teatre el dissabte 17 de desembre a les 21.00 hores i en el qual els cinc finalistes: Raquel Kurpershoek, de Huelva; Alba Lamerced, de Màlaga; Juan Gallardo, de Sevilla; Sandra Bautista, de Barcelona; i Álvaro Ruiz, de Sevilla, mostraran el seu talent per a aconseguir el primer premi, dotat amb 1.500 euros.

“Des de la Regidoria de Joventut considerem que és una gran oportunitat perquè els joves puguen donar a conéixer les seues qualitats musicals, mitjançant cançons originals i tenint en consideració des de la composició i l’harmonia fins a la interpretació”, ha dit Antón. “Aquest certamen, tan estés entre els nostres joves i per tant entre la ciutadania il·licitana, se celebra amb la finalitat de fomentar l’activitat musical i dereconéixer públicament els seus mèrits artístics”, ha manifestat i ha destacat que han sigut 40 els interessats a participar en la gala on es triarà al guanyador.

El dia 17 al Gran Teatre, el públic podrà escoltar atentament les cançons dels cinc finalistes. El jurat estarà compost per Iván Lledó, músic i director del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’, representant a la ‘Plataforma per l’Ús de la Llengua’; Javier Díez, cantant, compositor i productor musical; Salvi Casado, gerent i programadora del café-sala de concerts El Refugio del Poeta d’Elx; i Carmen Montesinos, professora del Conservatori Professional de Música d’Elx i directora del Cor Ensemble Vocal Pneuma UMH i Camerata Numen. “Vull afegir també que, en la selecció de finalistes, s’ha comptat amb la col·laboració de José Manuel Maldonado, d’Eurotrack estudis d’enregistrament”, ha afegit l’edil.

Antón, així mateix, ha recordat els premis del Certamen. “El primer premi, de 1.500 euros; el segon, de 700 euros; el premi especial del públic ‘Ángel Alfosea’, de 600 euros; el de Millor Cançó en Valencià, de 600 euros; i el d’Esment al Millor Acompanyament Musical, de 200 euros”. A més d’aquestes quantitats, ha continuat, als guanyadors se’ls atorgarà també material musical valorat en 100 euros, excepte a primer premiat, que rebrà 200 euros d’aquesta classe de material.

Quant a l’actuació de Peláe, Antón ha explicat que la malaguenya és una cantautora guardonada amb més de dotze anys de carrera musical a la seua esquena, i que “presentarà el seu àlbum La Folcrónica, resum d’una evolució de l’artista, és María Peláe en essència pura”. “La seua música es caracteritza per les seues lletres compromeses i elaborades carregades de crítica social i la mescla d’aquesta amb el so més actual”, ha dit.” Peláe està fortament compromesa amb la societat; no sols en el contingut de les seues lletres que compten amb aquest toc reivindicatiu sinó també amb un discurs coherent que consolida María com una de les dones més influents del col·lectiu LGTBI+ a l’àmbit nacional”, ha indicat.

“Vull donar l’enhorabona per endavant a aquests cinc joves per arribar a la final d’aquesta edició i vull agrair també a tots i totes les participants que han volgut presentar-se a aquest certamen; vull animar-los al fet que continuen intentant-ho en futures edicions, que els rebrem amb els braços oberts”, ha assenyalat la regidora, que ha convidat la ciutadania a gaudir de la gala final al Gran Teatre, que serà inaugurada per Beatriz González, guanyadora de la XXIII edició del Certamen i que interpretarà tres cançons.