La Regidoria de Medi Ambient posa en marxa unes noves jornades de revegetació al Clot de Galvany

La Regidoria de Medi Ambient posa en marxa unes noves jornades de revegetació al Clot de Galvany

L’edil Esther Díez anima la ciutadania a inscriure’s a aquesta iniciativa, que es desenvoluparà tots els diumenges de novembre de 10.00 a 12.00 hores


La campanya de revegetació dels diumenges de novembre ja és esdeveniment ineludible en l’agenda ambiental d’Elx. La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha explicat que l’activitat, oberta a tota la ciutadania, es realitzarà de 10.00 a 12.00 hores. En primer lloc, s’impartirà als assistents una xarrada formativa a l’Aula de la Natura del Clot, en què s’explicarà la importància de l’activitat a realitzar per a la recuperació de la vegetació autòctona i es donaran les instruccions i les eines necessàries per a aquesta jornada.

Aquesta tardor les labors de revegetació se centraran en reforçar la coberta vegetal de la zona dunar de la platja del Carabassí. Per a obtindre un índex major de supervivència, des del Parc Natural Municipal del Clot de Galvany recol·lecten les llavors al paratge, preparen els esqueixos al viver forestal per a disposar dels plançons per a la revegetació.

“La labor en la gestió ambiental sostenible està afavorint que cada any es recupere coberta vegetal i d’aquesta manera s’enriqueix la biodiversitat del paratge” ha informat Díez, que, a més, ha agraït la col·laboració ciutadana “que evita el trànsit per les zones dunars delimitades i respecta i gaudeix de la flora local sense recol·lectar flors i ni plantes de les dunes”.

El passat 2021 van participar 221 persones voluntàries en la campanya de revegetació que s’organitza anualment durant els diumenges del mes de novembre. Sens dubte, les activitats de revegetació són unes de les més populars entre particulars, associacions, col·legis i empreses que s’acosten al paratge natural del Clot de Galvany per a col·laborar en les tasques de revegetació i gaudir d’un entorn privilegiat.

L’edil ha recordat que des que en 1997 va començar per primera vegada aquesta iniciativa de revegetació, han participat més de 4.500 persones voluntàries en les activitats de revegetació organitzades per l’Ajuntament d’Elx, que compta amb el suport econòmic de l’empresa mixta Aigües d’Elx des de 2013 per a la gestió d’aquest espai protegit. Gràcies a aquesta iniciativa s’ha aconseguit plantar uns 6.500 plançons entre coscolla, savina, ginebre, romer, margalló, ullastre, llentiscle, lliri de mar, cambronera, efedra, etc., espècies autòctones mediterrànies que s’aclimaten al particular ecosistema de la zona, sec i calorós.

Díez, ha valorat que es puga recuperar aquesta activitat a l’aire lliure i segura i ha animat els interessats a inscriure’s des de la web oficial de l’aiguamoll (clotdegalvany.es), perquè hi ha límits de l’aforament.