L’Ajuntament abrigalla l’Elx CF en la gala de celebració del seu Centenari

L’Ajuntament abrigalla l’Elx CF en la gala de celebració del seu Centenari

L’edil d’Esports, Vicente Alberola, i membres de l’Equip de Govern assisteixen a l’esdeveniment en el qual el club franjiverd ha retut homenatge a les persones que al llarg dels últims cent anys han portat l’equip a l’elit del futbol nacional


L’edil d’Esports de l’Ajuntament d’Elx, Vicente Alberola, i membres de l’Equip de Govern i de la Corporació, han assistit al Centre de Congressos Ciutat d’Elx, a la Gala del Centenari de l’Elx CF en la qual el club ha presentat alguns dels actes organitzats amb motiu d’aquesta efemèride.

Un esdeveniment en el qual han sigut presents els capitans de l’actual plantilla, cos tècnic, directiva, patrocinadors, aficionats i multitud d’exjugadors del club franjiverd, i en el qual s’ha fet un recorregut per la història d’un club que celebra el seu centenari en la màxima categoria del futbol nacional.

Tal com ha destacat Alberola en la seua intervenció, “l’Elx és un club que des dels seus inicis sempre ha estat vinculat al poble il·licità; mostra d’això és que es va fundar a la cova on es guardava la pólvora per a celebrar la Nit d l’Albà, era el preludi que club i l’afició anaven a caminar junts agafats de la mà”.

El regidor ha destacat que “al llarg de la seua història, l’Elx CF ha passat per tota mena de circumstàncies, moltes alegres i altres no tant, però en totes aquestes, el poble d’Elx ha estat al costat del seu equip”.

Alberola ha recordat com a principis dels 50, l’Elx ja es va trobar amb la primera pedra en el camí i el club va emergir amb la creació de la Cooperativa. “Els primers descensos de Primera, la llarga travessia en 2a B, el descens administratiu, els dramàtics dies de l’Oviedo i del Cadis, etc., van ser contrarietats a les quals va haver de fer front el club, que sabia que el poble d’Elx estava sempre al seu costat”, ha dit, i ha afegit que “també poble i equip han caminat junts en les alegries, la mateixa creació de la Cooperativa, els ascensos, la final de copa, les 24 temporades en Primera, les construccions d’Altabix i posteriorment el Martínez Valero, i sempre Elx i l’Elx junts en l’aventura”.

Alberola també ha recordat escenes lligades a la història del club com “aquella foto a casa dels nostres avis d’un equip de futbol vestits amb una estranya vestimenta al costat d’una del poble dels anys 50, la litúrgia del café al Nobel abans de partir cap a Altabix, a Coloma llançant a l’aire la seua gorra quan l’Elx marcava un gol, l’olor de pólvora de la traca del Tarolo abans del trobada, les berenes postpartit a Canterelles, el Sépia o el Trinquet, els ascensos, les permanències i sempre Elx i l’Elx junts. Hui la nostra il·lusió està viva, prova d’això és que veiem aquesta temporada rècord d’abonats, aficionats de fora de la nostra ciutat i alguna cosa que em crida molt l’atenció, molts xiquets i xiquetes abillats amb l’uniforme de l’Elx CF quan abans es vestien del Barça o el Madrid”.

“No deixem que aquesta aventura acabe mai. Que siguen molts els centenaris que puga complir l’Elx CF, aficionats, premsa, dirigents, jugadors, cadascun en la seua responsabilitat, perquè com diuen els meus veïns de localitat “Pansa el temps, passa la gent, jugadors i presidents i nosaltres Elx i l’Elx sempre presents i t’animarem fins a la mort”, ha conclòs el regidor, que ha finalitzat la seua intervenció amb el clàssic Mucho Elche.

Durant l’acte s’ha dut a terme el reconeixement a jugadors d’altres èpoques i hi ha hagut un emotiu record per als franjiverds absents amb la projecció d’un vídeo. I després de les paraules del president de l’Elx CF, Joaquín Buitrago, ha arribat el moment més esperat de la vesprada, la presentació de l’himne del centenari de l’Elx CF, creat pel grup il·licità Diagnóstico Binario.

Per part seua, el president de l’Elx CF ha esmentat algunes de les activitats previstes entre les quals destaquen xarrades organitzades amb la càtedra Pedro Ibarra de la UMHE, un acte institucional juntament amb l’Ajuntament, activitats per a escolars i la intenció de portar al Martínez Valero un partit de la Selecció Espanyola, si pot ser de classificació per a l’Eurocopa 2024, el mes de març.