L’alcalde planteja al Ministeri construir a Sant Antoni de manera simultània cinc nous blocs amb 373 habitatges per a accelerar la regeneració del barri

L’alcalde planteja al Ministeri construir a Sant Antoni de manera simultània cinc nous blocs amb 373 habitatges per a accelerar la regeneració del barri

Carlos González es reuneix a Madrid amb el secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas, per a donar un impuls a les noves actuacions, que suposarien una inversió d’uns 30 milions d’euros


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha plantejat al secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas, construir de manera simultània a Sant Antoni cinc nous blocs amb 373 pisos per a accelerar el ritme de regeneració del barri, on ja s’han edificat tres blocs amb 283 pisos i hi ha un quart en construcció.

Aquesta proposta, que ha tingut una bona receptivitat, segons ha informat l’alcalde, s’ha realitzat durant una reunió a la seu del Ministeri a Madrid, en la qual també han estat la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid; el gerent de l’empresa municipal PIMESA, que desenvolupa els projectes, Antonio Martínez; el director general d’Habitatge i Sòl, Francisco Javier Martín; el subdirector general de Polítiques i Ajudes a l’Habitatge, Anselmo Menéndez; i el vocal assessor del Gabinet Tècnic, Sergio Gómez.

“La reunió ha sigut molt positiva i suposa un pas avant per a aconseguir dur a terme els plans de l’equip de Govern d’accelerar el ritme d’execució de la regeneració urbana a Sant Antoni. En aquest moment tenim tres blocs finalitzats i estem executant el quart, amb el que aconseguim els 283 habitatges construïts i preveiem acabar el quart bloc durant l’any vinent”, ha explicat l’acalde.

Carlos González també ha comentat que “hem fet un plantejament al Ministeri, que en pròximes setmanes farem també a la Generalitat Valenciana, que consisteix a intensificar el ritme d’execució de les obres. Amb la demolició dels blocs 11, 12, 13 i 14 durant 2023, prevista en els pressupostos de l’empresa municipal PIMESA, obtindrem sòl per a alçar quatre blocs i disposem també d’un cinqué solar”.

“El plantejament que li hem fet al Ministeri i que li farem a la Generalitat de manera immediata és poder executar aquestos cinc blocs de manera simultània. Això suposaria l’execució de 373 habitatges, que suposaria un considerable impuls al ritme d’execució de les obres de regeneració amb una inversió d’uns 30 milions d’euros”, ha indicat el responsable de l’Equip de Govern Municipal.

“La nostra proposta a David Lucas ha sigut licitar de manera simultània la redacció dels cinc projectes, així com l’execució de les cinc obres, per a imprimir un ritme que ens permeta acurtar terminis i que l’obra reba un impuls que considerem molt necessari, màximament en un moment en el qual ja està totalment acreditada la viabilitat econòmica i social d’aquesta i la seua acceptació per part dels veïns”, ha subratllat González. L’alcalde ha explicat que “entenem que és el moment, hem vist una gran receptivitat, però és una obra que pivota sobre el Ministeri, la Generalitat i l’Ajuntament. Ara esperem trobar en la Generalitat la mateixa sensibilitat i compromís que en el Govern d’Espanya”.

Aquesta és una de les actuacions més importants que s’estan duent a terme en tot el país en matèria de regeneració urbana. No hi ha cap municipi a Espanya que estiga duent a terme la regeneració d’un barri amb la construcció de nous habitatges i l’enderrocament de blocs, i tot això amb uns costos molt assequibles per als propietaris dels habitatges. Es tracta d’una actuació exemplar, tal com ha dit el mateix secretari general d’Agenda Urbana, que comporta dinamisme econòmic i generació d’ocupació”, ha assenyalat el regidor il·licità.