Un total de 14 curtmetratges han participat en la 24a Mostra de Cinema Jove d’Elx

Un total de 14 curtmetratges han participat en la 24a Mostra de Cinema Jove d’Elx

La regidora de Joventut, Marga Antón, recorda que l’objectiu d’aquest certamen és “fomentar l’activitat audiovisual i reconéixer els mèrits artístics de les i dels joves realitzadors”


Dissabte passat va tindre lloc la clausura de la 24a Mostra de Cinema Jove d’Elx 2022, que organitza la Regidoria de Joventut amb l’objectiu de “fomentar l’activitat audiovisual i de reconéixer els mèrits artístics dels i de les joves, que aprenen i demostren els seus coneixements i el seu talent en aquest àmbit”. Així ho ha explicat la regidora de l’àrea, Marga Antón, que ha afegit que “enguany s’han presentat 14 curtmetratges i cal ressaltar que nou han sigut d’Elx, la qual cosa ens demostra el gran acolliment i la importància d’aquesta faceta artística entre la nostra joventut”.

Durant quatre dies, s’han realitzat les projeccions dels curtmetratges que han participat en aquesta edició, on, a més, els mateixos directors i directores han tingut l’oportunitat tant de veure la seua obra davant d’un generós públic a l’espài escènic del CCC Escorxador, com de poder explicar els seus mètodes, les seues intencions i les seues propostes artístiques. Tal com ha assenyalat Antón, “la Mostra de Cinema Jove es converteix en un fòrum ja no sols de projecció, sinó també d’intercanvi d’idees cinematogràfiques”.

A més de la col·laboració per part del FICIE, enguany també s’ha comptat amb l’Escola de cinema de la UMH i la participació del Rural FilmFest, que han projectat diferents curts fora de concurs de la passada edició del Rural FilmFest amb la finalitat de mostrar als joves altres recursos que poden aprendre i utilitzar, relacionats també amb la sostenibilitat i amb el medi ambient.

Els premis d’enguany han sigut per a Marcos Huedo Parres per Negativo; Álvaro López Alba per La mancha; Andrea Alborch per Diecisiete y medio; Lydia Lucena Lucas per Oro; Eva López per La mancha i esment especial per a Adán Pichardo

El dissabte va tindre lloc la Gala de clausura i l’entrega de premis, amb la presència del còmic Marco Antonio com a presentador, que va amenitzar l’esdeveniment d’una manera molt entretinguda.

A l’acte va assistir Carles Molina, regidor de Promoció Econòmica, Desenvolupament Turístic i Ocupació i Promoció Lingüística, que va voler posar de relleu “que ens trobem en una Mostra de Cinema Jove molt consolidada en el panorama nacional ja que enguany se celebra la seua vint-i-quatrena edició”.

El regidor va manifestar també que “em sent molt orgullós per la labor que es realitza des de la Regidoria de Joventut, ja que amb certàmens d’aquesta mena es posa de rellevància el talent dels i de les joves”, a més,” vull donar l’enhorabona a tots els participants i premiats i els anime a continuar per aquest camí que tant els agrada”.

Els premis van ser:

  • Premi al millor curt realitzat per joves de 14 a 18 anys (1.000 €): Negativo, de Marcos Huedo Parres
  • Premi al millor curt realitzat per joves de 19 a 30 anys (1.000 €): La mancha, d’Álvaro López Alba
  • Premi Ciutat d’Elx (500 €): Diecisiete y medio, d’Andrea Alborch Martínez
  • Premi a la millor direcció (500 €): Lydia Lucena Lucas, per Oro
  • Premi a la millor interpretació jove (500 €): Eva López, per La mancha.
  • Esment especial als valors socials: Cristiano, d’Adán Pichardo.

En la clausura es va projectar el curt Niños que nunca existieron de David Valero, cineasta autodidacta de Sant Vicent, amb qui els assistents van tindre la possibilitat de realitzar un interessant col·loqui.

L’acte va finalitzar amb La casa de Coto de Guillermo Alcalá-Santaella, productor i realitzador valencià.