L’Ajuntament adjudica la redacció del projecte per a la regeneració de la façana est de Carrús

L’Ajuntament adjudica la redacció del projecte per a la regeneració de la façana est de Carrús

La Junta de Govern trau a licitació l’obra per a la construcció d’un gimnàs al col·legi Julio María López Orozco, una nova actuació del Pla Edificant per a la millora de les infraestructures educatives


La Junta de Govern Local ha adjudicat el contracte d’assistència tècnica per a la redacció del projecte i la direcció d’obra de la regeneració de la façana est de Carrús.

Així ho ha anunciat el portaveu de l’equip de Govern, Héctor Díez, que ha apuntat que es tracta d’un important pas per a fer realitat aquest important projecte.

“El departament d’Urbanisme, després de l’avaluació, proposa adjudicar aquest contracte a la UTE AJF Arquitectura i enginyeria i Urbanisme i enginyeria Estudi Mediterrani. Una UTE de despatxos d’arquitectes que s’adjudica aquest contracte que va eixir a licitació per 256.900 euros i un termini d’execució de 27 mesos”, ha indicat el portaveu, que ha aclarit que “parlem de redacció del projecte, execució d’obra i termini de garantia per això és tan llarg el període. Amb aquesta actuació fem un nou pas de cara a la futura licitació de l’obra”.

Nova actuació del Pla Edificant

D’altra banda, la Junta ha tret a licitació les obres per a la construcció d’un gimnàs al col·legi Julio María López Orozco. “El projecte ix a licitació per 558.500 euros i un termini d’execució de deu mesos. L’objectiu és dotar a aquest centre escolar d’un gimnàs d’una superfície de 372 metres quadrats, per a crear en superfície coberta una pista esportiva, vestuaris, lavabos, magatzem i despatx”, ha apuntat Díez, que ha indicat que es tracta d’un nou projecte del Pla Edificant que ix a licitació i que confirma que es tracta d’una interessant eina per a millorar les infraestructures educatives de la ciutat i les pedanies.

Nou pas la regeneració de l’entorn d’Antonio Machado

En l’àrea d’Urbanisme, el Govern Municipal ha aprovat el projecte per a la urbanització de l’illa de Reebok al carrer Antonio Machado.

“Hui hem aprovat el projecte d’urbanització, una vegada que ja es va concedir la llicència d’enderrocament de l’antiga nau i hem donat llum verda a desenvolupar una illa que comprén 7.258 metres quadrats que quedarà urbanitzada amb una part d’espai públic amb zona verda de 2.455 metres quadrats amb una plaça i jardí amb zones verdes, camins per als vianants i jocs infantils. Hi haurà una zona de més de 4.000 metres quadrats amb uns baixos destinats a un supermercat, així com el desenvolupament de torres d’habitatges a la part que dona a Antonio Machado”, ha indicat Díez.

El portaveu ha assenyalat que el projecte d’urbanització d’aquesta illa té un pressupost de 406.000 euros i una duració màxima de sis mesos d’obres.

“Amb aquest projecte d’urbanització el Govern Municipal està convençut que s’afavoreix un projecte, tant de zona comercial com d’habitatges i zones verdes que dinamitzarà l’entorn d’Antonio Machado en una zona en la qual queden diferents naus en desús i que necessita d’actuació de regeneració urbana com aquesta”, ha apuntat el portaveu, que ha recordat que en aquesta zona també s’estan desenvolupant altres actuacions que contribuiran a dinamitzar la zona com ara la creació d’un centre geriàtric i la construcció d’habitatges particulars.

En l’àrea d’Urbanisme s’ha procedit també a l’aprovació inicial de l‘ordenança per a regular la instal·lació i eliminació de barreres arquitectòniques a les edificacions particulars i públiques, així com criteris d’eficiència energètica i de sostenibilitat. Després d’estar sotmés l’esborrany inicial al públic no ha rebut cap aportació ni suggeriment, per tant, ara anirà a Ple i a exposició per a la presentació d’al·legacions i dur a terme finalment la seua aprovació definitiva.

Millores en el manteniment en pedanies i en senyalització

Hui s’ha procedit a adjudicar el lot 2 del contracte de manteniment i conservació d’espais públics al terme municipal d’Elx. Correspon a actuacions a les pedanies i s’adjudica per un import de 150.000 euros i un termini d’execució d’un any. Aquest contracte permetrà actuar en voreres, itineraris per als vianants, places i jardins amb actuacions als Bassars, els Arenals, Torrellano o l’Altet.

Díez ha recordat que recentment es va adjudicar el lot 1 per 350.000 euros i corresponent a espais públics al nucli urbà.

“En total es tracta d’una inversió de mig milió d’euros que permetrà la millora de zones per als vianants i voreres en barris i pedanies a partir de 2023”, ha indicat l’edil.

També s’han adjudicat els contractes de manteniment i conservació de senyalització al terme municipal d’Elx. Es tracta d’un contracte de dos lots, un d’aquests per a la senyalització horitzontal (conservació de la pintura) i un altre per a la senyalització vertical de trànsit informativa. Es tracta d’un pressupost anual total de 480.000 euros i cinc anys.

Agenda Urbana

La Junta de Govern ha acordat encarregar a la Regidoria de Gestió Tributària i Financera i Fons Europeus la redacció del pla d’acció d’Agenda Urbana perquè l’Ajuntament d’Elx es dote d’aquest document que serà imprescindible per a continuar rebent ajudes provinents d’Europa.

Tal com ha explicat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, “el Govern d’Espanya ha establit dins de les seues directrius d’actuació que els municipis estem obligats a posar en marxa un pla d’acció per a generar una Agenda Urbana, un document que serà un requisit imprescindible per a accedir a fons europeus en els pròxims mesos”.

Díez ha destacat que els fons europeus s’han convertit en una línia molt important de finançament per als grans ajuntaments, gràcies a programes com ara l’Estratègia DUSI i els Fons Next Generation, a l’hora de posar en marxa actuacions de sostenibilitat o modernització de serveis públics municipals, però també inversions en barris i pedanies per a millorar les infraestructures esportives o culturals.

Díez ha dit que l’Ajuntament d’Elx ha aconseguit una subvenció de 30.000 euros de la Conselleria de Transparència per a redactar aquest document de Pla d’acció d’Agenda Urbana.