Adif confirma a l’Ajuntament l’aposta decidida del Ministeri de Transports per modernitzar la línia de rodalia Alacant-Elx-Múrcia

Adif confirma a l’Ajuntament l’aposta decidida del Ministeri de Transports per modernitzar la línia de rodalia Alacant-Elx-Múrcia

L’alcalde, Carlos González, i els edils Ana Arabid, Esther Díez i Héctor Díez, és reuneixen amb responsables d’infraestructures ferroviàries


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i els edils de Mobilitat, Esther Díez, Urbanisme, Ana Arabid, i Modernització de l’Espai Públic, Héctor Díez, han mantingut una reunió amb responsables d’ADIF i de Renfe, amb la finalitat d’avançar en la millora del servei de rodalia.

Una reunió molt satisfactòria, segons ha declarat l’alcalde, ja que “la conclusió principal és que el Ministeri aposta decididament per la línia de rodalia Alacant Elx Múrcia, que les obres necessàriament tenen un impacte sobre el servei que hui és presta, però que quan finalitzen es recuperaran les freqüències”.

“Allò important és que els projectes ferroviaris clau avancen, i això significa que la variant de Torrellano ens connectarà amb l’aeroport i que es continua avançant amb el projecte de connexió amb l’estació d’alta velocitat”, assenyala el regidor

En la reunió han sigut presents el director general de Conservació i Manteniment d’Adif, Ángel Contreras; el responsable de Servei Públic de Renfe a la Comunitat Valenciana, José Enrique Cortina, i el coordinador de l’Oficina de Rodalia a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

“Tal com ens han explicat els responsables d’Adif, estem en un moment de canvis motivats per les importants millores que s’estan produint en la xarxa ferroviària i a conseqüència d’això poden donar-se en moments puntuals algunes distorsions temporals en el servei”, ha destacat González.

Segons ha declarat l’alcalde, “allò important és que els projectes ferroviaris clau avancen, i això significa que la variant de Torrellano ens connectarà amb l’aeroport i que es continua avançant amb el projecte de connexió amb l’estació d’alta velocitat. En definitiva, el Govern treballa per a potenciar la línia de rodalia i també perquè Elx quede inclòs dins del Corredor del Mediterrani, cosa que indubtablement és positiva per a la nostra ciutat i per al seu desenvolupament socioeconòmic”.