Arranquen les obres de millora de l’accessibilitat a les parades d’autobús d’Elx Parc Empresarial i del polígon de Carrús

Arranquen les obres de millora de l’accessibilitat a les parades d’autobús d’Elx Parc Empresarial i del polígon de Carrús

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, assegura que “aquests treballs suposaran una important millora per als treballadors i les treballadores que cada dia es desplacen a ambdós centres empresarials; i contribuiran al fet que a Elx puguem comptar amb un servei d’autobús urbà més accessible i universal”


Mobilitat ha començat les obres de millora de l’accessibilitat a les parades d’autobús situades a Elx Parc Empresarial i al polígon de Carrús. L’actuació es durà a terme en un total de 20 parades, 14 a Elx Parc Empresarial i sis a Carrús; i el termini d’execució previst és de tres mesos.

L’edil de l’àrea, Esther Díez, ha explicat que “les obres al Parc Empresarial, que compten amb un pressupost de licitació de 180.327 euros, preveuen la col·locació de set marquesines amb mupis i paviments podotàctils de botons i ranurat, així com l’adequació de vorades i paviments i la millora de la senyalització de les parades.”

“A més, a les parades 9 i 10 s’eixamplarà la vorera per a crear una plataforma de parada de l’autobús. També es duran a terme altres millores en parades concretes, com ara l’ampliació de la via, la substitució de senyals horitzontals per verticals o el repintat  del zig-zag groc a les parades”, ha puntualitzat Díez.

Respecte a les obres a les parades del polígon de Carrús (amb un pressupost de licitació de 241.528 euros), la regidora ha assenyalat que “suposaran el desplaçament de la parada 9, la remodelació en profunditat de la número 12, l’actualització o el canvi de senyals i la renovació del paviment en algunes parades”,

“Aquestes obres suposaran una important millora per als treballadors i les treballadores que cada dia es desplacen a ambdós centres empresarials; i contribuiran al fet que a Elx puguem comptar amb un servei d’autobús urbà més accessible i universal.”, ha manifestat Díez, que també ha afegit que aquesta actuació forma part de “l’aposta decidida d’aquesta Regidoria pel canvi a cap a una mobilitat verda, cosa que es reflecteix, per exemple, en la introducció a principis d’aquest curs de 17 nous autobusos híbrids, la reducció d’un 50% en el preu dels bons o la implantació de nous carrils bici a la ciutat.”