El Passeig de l’Estació acull el diumenge 29 la celebració de l’Any Nou Xinés amb gastronomia, tallers i espectacles

El Passeig de l’Estació acull el diumenge 29 la celebració de l’Any Nou Xinés amb gastronomia, tallers i espectacles

L’edil de Festes, Mariola Galiana, i els representants de la comunitat xinesa a Elx, Lily Pa, Kevin Zheng i Yinou Li, presenten la programació amb què es vol mostrar a la resta d’il·licitanes i d’il·licitans les tradicions i el folklore del país asiàtic


La comunitat xinesa d’Elx celebrarà als carrers de la ciutat l’entrada a l’Any Nou, després que des de 2019 no se celebre per la pandèmia. El Passeig de l’Estació acollirà el diumenge 29 de gener aquesta celebració amb gastronomia, tallers i espectacles. L’edil de Festes, Mariola Galiana, ha presentat la programació amb què es vol mostrar a la resta d’il·licitanes i d’il·licitans les tradicions i el folklore del país asiàtic.

S’inclou entre altres activitats una fira gastronòmica, on els visitants poden provar els plats més tradicionals de la cuina xinesa, tallers per a tota la família i espectacles de dansa.

El calendari xinés, que es regeix pel cicle lunar, varia les dates d’inici i de final de l’any respecte al calendari gregorià europeu, i no serà el 2023 sinó el 4721. De manera que aquest 22 de gener ha començat oficialment l’any del conill, que durarà fins al 9 de gener del 2024.

Galiana ha posat de manifest que “la comunitat xinesa és una part important i nombrosa de la nostra població, i és un orgull per a ells mostrar a la resta dels seus veïns les seues festes i tradicions, per això des de l’Ajuntament hem prestat tota l’ajuda necessària. En el 2019 les seues celebracions es van veure interrompudes per la pandèmia i enguany hem volgut donar a aquesta jornada festiva un impuls perquè les il·licitanes i els il·licitans juntament amb les comunitats xineses de la nostra ciutat i dels voltants coneguen aquesta peculiar celebració que es realitza en diverses ciutats d’Espanya com ara Madrid, Barcelona o València”.

La jornada començarà a les 10.00 hores amb un espectacle de tambors tradicionals xinesos i petards electrònics, a partir d’aquesta hora la comunitat xinesa mostrarà una àmplia oferta de gastronomia, tallers d’escriptura, de vestits nacionals, mercat ambulant d’artesania i productes tradicionals, actuacions i música en directe. La jornada conclourà a la vesprada amb un acte institucional per a celebrar el 50 aniversari de les relacions diplomàtiques entre Espanya i la República Popular de la Xina i per a finalitzar el dia tindrà lloc una espectacular desfilada amb dos dracs que donaran la benvinguda a l’any del conill d’aigua.

Per a finalitzar el dia tindrà lloc una espectacular desfilada amb dos dracs que donaran la benvinguda a l’any del conill d’aigua, que segons el calendari xinés durarà fins al 9 de gener del 2024

Per part seua, Lily Pa, Kevin Zheng i Yinou Li, representants de tots els organitzadors de la comunitat xinesa a Elx, que arriba als 2.389 empadronats, han expressat la seua “gran satisfacció per celebrar aquesta jornada i per mostrar part de la seua cultura a la resta de veïns i comunitats xineses d’altres ciutats de la província que vindran a Elx.”

A partir de les 17.30 hores tindrà lloc l’acte institucional en el qual l‘alcalde Carlos González, i representants de l’ambaixada Xinesa a Occident, que viatjaran des de Madrid per a l’esdeveniment, donaran la benvinguda a l’Any Nou Xinés amb un simbòlic acte que donarà pas a la desfilada de dracs.

L’edil de festes convida tota la ciutadania a participar en aquesta jornada de convivència per a conéixer de prop la cultura oriental mil·lenària que conviu amb l’espanyola.