El Ple aprovarà la modificació del Pla General per a incloure la façana de Nous Regs El Progrés en el Catàleg d’Edificis Protegits

El Ple aprovarà la modificació del Pla General per a incloure la façana de Nous Regs El Progrés en el Catàleg d’Edificis Protegits

“Estem prop de donar carpetada a una situació que finalment hem pogut solucionar, centrant tots els esforços per a retornar la normalitat a aquesta zona del centre històric”, ha explicat l’edil Ana Arabid


La comissió d’Urbanisme ha aprovat la modificació puntual del Pla general d’Ordenació Urbana (PGOU) per a la inclusió de la façana de l’edifici de Nous Regs el Progrés en el catàleg d’edificis protegits. Així ho ha anunciat l’edil d’Urbanisme, Ana Arabid, que ha destacat que “aquest és un pas important, el penúltim pas per a posar fi a la situació generada a la via pública i per a normalitzar el trànsit en aquesta zona del centre de la ciutat”.

“L’acord de sotmetre a informació pública la modificació serà sotmés a la consideració del Ple de la Corporació dilluns que ve”, ha apuntat Arabid, que ha afegit que “es tracta de la modificació del catàleg d’edificis protegits per a complir així la sentència judicial dictada que obliga a la protecció de la façana de l’edifici”.

Després de sotmetre’s a informació pública, la modificació haurà d’aprovar-se definitivament pel Ple Municipal.

De manera paral·lela a aquesta modificació, des del departament d’Urbanisme s’està tramitant un estudi de detall per a definir altures i volums de l’illa. Aquest estudi de detall permet una altura més a l’edifici per a compensar així els propietaris la pèrdua d’edificabilitat derivada de la protecció de la façana de l’immoble.

La regidora assegura que finalment s’ha aconseguit conjugar la protecció de la façana de l’immoble i els legítims drets dels propietaris de l’edifici

Segons ha apuntat Arabid, l’estudi de detall s’està tramitant de manera paral·lela. “Ja s’ha publicat l’enquesta necessària per a l’estudi d’integració paisatgística i se sotmetrà també a informació pública, en aquest cas per decret, de manera que puga ser aprovat definitivament pel Ple”, ha assenyalat.

La regidora ha explicat que l’objectiu és que el Ple puga aprovar com més prompte millor i de manera paral·lela la modificació definitiva del PGOU i l’estudi de detall per a d’aquesta manera “donar carpetada a una situació que finalment hem pogut solucionar centrant els esforços amb la prioritat de retornar la normalitat aquesta zona del centre històric i conjugar així la protecció de la façana i els legítims drets dels propietaris de l’edifici”.

“En resum, tenim dos documents en tramitació com són la modificació del Pla General per a incloure la façana de l’immoble en el Catàleg d’Edificis Protegits i l’estudi de detall per a permetre una altura més en el nou edifici a construir”, ha apuntat Arabid, que ha afegit que “procedirem pròximament a l’aprovació definitiva conjunta d’ambdós documents pel Ple”.