La Línia M del bus urbà permetrà connectar la ciutat des de la zona nova d’Altabix amb el centre comercial L’Aljub

La Línia M del bus urbà permetrà connectar la ciutat des de la zona nova d’Altabix amb el centre comercial L’Aljub

La regidora de Mobilitat Esther Díez, explica que la posada en marxa d’est nova ruta atén la demanda dels usuaris i permetrà modificar altres línies, com ara la H, que serà més àgil


La regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez, ha informat de la pròxima posada en funcionament de la Línia M de l’autobús urbà d’Elx. Un nou servei amb el qual s’espera incrementar en un milió el nombre d’usuaris del bus urbà i que connectarà, de manera transversal des de l’Oest de la ciutat (entorn del centre comercial L’Aljub i el centre Comercial El Salze) fins a la zona nova d’Altabix.

Díez ha recordat que aquesta línia és resultat de l’estudi que l’empresa Autobusos Urbans realitza cada quatre anys per a conéixer les necessitats dels usuaris i millorar el servei sobre la base de les demandes.

“En l’anterior legislatura vam dur a terme aquest estudi i es van posar sobre la taula les propostes de tancar la Línia K, reforçar la Línia L i connectar tot l’entorn comercial de la carretera de Crevillent. Tres propostes que es van dur a terme amb molt bon resultat, de fet, la Línia K ha passat a ser la més utilitzada”, ha apuntat l’edil, que ha afegit que, “en aquesta legislatura el que ens ha proposat aquest estudi és dur a terme una remodelació general de totes les línies per a fer-les més àgils, més senzilles i, com a novetat, introduir la Línia M que ve a complementar aquesta línia circular que és la Línia K”.

En aquest cas, la Línia M fa la connexió de les dos parts de la ciutat i passa pel centre d’aquesta.

Es tracta d’una línia de 13,9 quilòmetres, amb 43 parades, que té una freqüència d’11 minuts i que començarà a funcionar amb l’arribada dels autobusos elèctrics adquirits amb els fons Next Generation

“Es tracta d’una línia de 13,9 quilòmetres, que consta de 43 parades al llarg de tot el recorregut i que té una freqüència aproximada d’uns onze minuts”, ha explicat Díez, que ha apuntat que “per a posar-la en marxa utilitzarem sis autobusos i la previsió és que comence a funcionar a l’estiu de 2023, una vegada que s’incorporen les noves unitats d’autobusos”. La responsable de Mobilitat ha indicat que aquests nous autobusos s’adquiriran gràcies a l’obtenció de fons europeus Next Generation per als quals es van sol·licitar huit nous busos cent per cent elèctrics. El primer d’aquests arribarà al març i la resta esperen per al mes de juny, de manera que a l’estiu podrà posar-se en marxa aquesta nova línia.

Les parades que s’inclouen en aquesta línia són: Policia Local, Ciutat Esportiva, Barri d’Altabix, Candalix, MAHE, Bescanviador central, Poeta Miguel Hernández, Cementeri Vell, centre comercial L’Aljub, centre comercial El Salze, Tanatori L’Aljub, barri del Pla, Antonio Machado, Santa Teresa, barri del Raval, Centre de Congressos, Jesuitinas, Ciutat Jardí, Administració Hisenda i Polígon d’Altabix per a començar de nou des de la Policia Local, en Mesalina.

Un milió de nous usuaris

La posada en marxa de la Línia M, permetrà dur a terme la remodelació de línies amb la finalitat de fer-les més àgils, com és el cas de la Línia H.

“Amb aquesta nova línia i les millores com el canvi ser servei del pagament amb mòbil i els autobusos cent per cent elèctrics, esperem incrementar en un milió els usuaris del bus urbà, recuperar i superar les xifres de viatgers prèvies a la pandèmia, amb tot allò que suposa per a avançar en la mobilitat sostenible i en l’ús de transport públic, que és el més democràtic que tenim”, ha apuntat Esther Díez.

Per part seua, el gerent d’Autobusos Urbans, Ángel Luis Andreu, ha aclarit que “amb l’estudi que es va realitzar en 2020 es pretenia acabar de donar coherència a la trama de les línies del servei urbà i optimitzar-les. D’ací va eixir el disseny de la Línia M que acaba de cosir el cinturó de la ciutat amb el centre i, amb això, intentem també cobrir la zona de creixement de la ciutat i dur a terme modificacions d’altres línies per a millorar el servei”.

Andreu ha dit que la Línia M genera 11 noves parades a la ciutat i es reutilitzen la resta de les 32 parades que conformen el recorregut. Així mateix, es cobreixen llocs com el futur centre de salut d’Altabix o el futur Palau d’Esports.